یادداشتی بر مصاحبه تقی رخشانی : اگر نگاه دولت به سیستان مثبت بوده , پس چرا وضعیت وخیم تر شده است ؟

  • کد خبر : 18618
  • ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۷:۴۵
یادداشتی بر مصاحبه تقی رخشانی : اگر نگاه دولت به سیستان مثبت بوده , پس چرا وضعیت وخیم تر شده است ؟

شهرگندمــــ : تقی رخشانی از لیدرهای اصلی جریان اصلاحات در استان در گفتگو با سایت اصلاح طلب راه پیشرفت که به تازگی کار خود را شروع کرده است , ضمن اینکه از عملکرد دولت در بخشهای دفاع میکند , انتقاداتی را نیز به مدیریت استان وارد میداند.     مدیریت استان نمره ضعیف , اما […]

شهرگندمــــ : تقی رخشانی از لیدرهای اصلی جریان اصلاحات در استان در گفتگو با سایت اصلاح طلب راه پیشرفت که به تازگی کار خود را شروع کرده است , ضمن اینکه از عملکرد دولت در بخشهای دفاع میکند , انتقاداتی را نیز به مدیریت استان وارد میداند.

 

2315

 

مدیریت استان نمره ضعیف , اما استاندار نمره خیلی خوب !!!!!!

در ابتدای مصاحبه سوالی درخصوص وضعیت مدیریت دراستان مطرح میشود , تقی رخشانی شخص استاندار را از دیگر مدیران مجزا دانسته و به وی نمره خیلی خوب میدهد و معتقد است ((نمره مدیریت استان متوسط رو به ضعیف است )).

چگونه میشود استاندار در راس هرم مدیریتی استان نمره خیلی خوب بگیرد درحالی که در همان ارزیابی به عملکرد مدیران زیردست وی نمره ضعیف داده میشود ؟ آیا این ضعف ناشی از مدیریت ضعیف در راس هرم نیست ؟ آیا بجز این است که مدیران کل ستادی استانداری و مدیران کل استانی همه همگام با استاندار قدم برمیدارند و سعی در جلب نظر وی دارند ؟ پس چگونه میشود که به آنها نمره ضعیف داده و به استاندار نمره خیلی خوب ؟ شاید هم استاندار نمیتواند از آنها بخوبی بازی بگیرد.

 

عملکرد قوی یا ضعیف مدیر بالا دست , جدای از عملکرد زیردستان است ؟؟

شخصی که در راس هرم قرار میگیرد قرار نیست که وی را از اجزای تشکیل دهنده هرم مجزا دانست , این مساله مانند این است که بگوییم رئیس جمهور خوبی داریم اما وزرا و استانداران ضعیف داریم به همین دلیل هم پس از مدت بیش از یکسال مشکلات کشور به قوت خود باقیست .

وقتی سخن از ضعف دولت قبلی به میان می آید آیا با این استدلال میتوان گفت که رئیس جمهور قبلی بد بود و دولتمردان نمره خیلی خوب میگیرند ولی به آنها اجازه داده نمیشد که کاری از پیش ببرند , خیر اینجنین نیست و اگر مجموعه ای قرار است نمره بگیرد , بطور کلی ضعیف و خیلی خوب آن قابل بیان است .

 

تلاش برای مثبت نشان دادن نگاه استاندار به شمال استان

 اگر چه رخشانی در پاسخ به سوالی درخصوص علت ضعف مدیریت استانی میگوید شرایط در سیستان بدتر و فاجعه بارتر از همیشه است ,  اما در بخشی دیگر که خبرنگار از وی سوال میکند که معتقدید که سیستان از سوی استاندار تحریم شده است میگوید ((  خیر , استاندار نگاهی ملی دارد و برای وی شمال و جنوب استان تفاوتی ندارد ؟ !!!!!!!

پروژه های جنوب استان از قبل بوده و ایشان در تصویب این پروژه ها نقشی نداشته، نقش ایشان پیگیری و دریافت بودجه بوده که کار اساسی و مهمی است متأسفانه در حوزه سیستان از این پروژه ها خبری نبوده که استاندار پیگیر بودجه ی آن باشد.))

وی تلاش میکند ,  اقدامات استاندار در جنوب استان به دولتهای قبلی متصل شود و اقدامات در سیستان به دولت کنونی.

این مساله یعنی اینکه , مردم شمال استان مجاب شوند که استاندار نگاهی مثبت به مسائل شما استان دارد ؟ !!!! و موضوعات و طرحهای بزرگی که در جنوب استان در حال انجام است تماما از دولتهای گذشته به ارث رسیده و استاندار تنها آنها را زنده کرده است و در استارت آن نقشی نداشته است , مساله ای که  استاندار آنرا قبول ندارد و در بسیاری از سخنرانیهای خود این کارها را از دستاوردهای دولت تدبیر و امید نامیده است.

این در  در صورتیست که برای همگان روشن است که اقداماتی که در شمال استان درحال انجام است اکثر آنها در دولتهای قبلی استارت خورده است , برای مثال زمانی بحث گازرسانی به زابل مطرح شد که برخی ازکوچه و خیابانهای شهر زابل لوله گذاری هم شده بود , زمانی بحث آبرسانی لوله ای به مزارع مطرح شد که در هزار هکتار از مزارع بخش شیب آب این طرح اجرایی شده بود و مردم هم این طرح ها را بارها در دولتهای قبل شنیده اند , اما طرحهای که اکنون در جنوب استان از آن یاد میشود , اینگونه نیست.

 

اگر نگاه به سیستان مثبت بوده , پس چرا وضعیت وخیم تر شده است ؟

حال بازهم اگر فرض را برنگاه مثبت و عملگرای دولت و مدیریت استان درخصوص سیستان بگیریم ,  پس چرا حتی به نظر تقی رخشانی نیز که از حامیان دولت است ,  شرایط سیستان بیش از هر زمانی فاجعه بارتر است ؟

بنظر میرسد باید بپذیریم که دولت و مجموعه مدیریتی استان برای حل مشکلات سیستان نسخه ای کوتاه مدت ندارند و همه برنامه های که بیان میشود نیز بدون شک به عمر مدیریت فعلی استان به نتیجه نخواهد رسید و فرداها نیز اگر , تاکید میکنم اگر به نتیجه برسد مصاحبه های از سوی نزدیکان دولت صورت خواهد گرفت که استارت فلان کار در فلان سال و توسط فلان شخص خورد , که این مساله بسیار ناراحت کننده است , کاش بیان میداشتیدکه کارهای بزرگی که درحال انجام است چه زمانی منتج به نتیجه مثبت برای مردم خواهد شد ؟

البته جهت رسیدن به پاسخ این سوال میتوان به پاسخ دکتر رخشانی به سوال دیگری درخصوص عملکردها اشاره کرد

((تعدیل این فرآیندها نیاز به اشراف شخص استاندار دارد که ایشان هم برای کارهای کوچک وقت ندارند و اساساً قرار نبوده که به این مسائل بپردازند چرا که ایشان در اولین جلسه گفتند که آمده اند تا کارهای بزرگ انجام دهند، مدیریت های ضعیف هم نمی توانند روند را تسهیل و تسریع کنند.))

حال سوال این است که استاندار که وقت ندارد , مدیران پایین دست را هم که ضعیف میدانیم , پس تکلیف مردم تا چند سال آینده که آبرسانی لوله ای به ثمر بنشیند و منطقه آزاد شروع بکار کند , چیست ؟

آیا بجز این است که اکثر مدیران فعلی منصوب دولتمردان کنونی هستند ؟ چگونه میشود که استانداری با عملکرد خیلی خوب , مدیرانی ضعیف برای خود برگزیند ؟

 

در بخشی دیگر از این مصاحبه بیان میشود که کارهای بزرگی همچون  پتروشیمی چابهار و ایرانشهر، راه آهن چابهار- زابل- مشهد، راه ترانزیتی چابهار- میلک، گازرسانی به استان، آبیاری تحت فشار 146 هزار هکتار زمین کشاورزی در استان، اکتشاف معادن و به ویژه فولاد و برنامه افزایش ظرفیت اسکله های چابهاردر دست اقدام است , اما در پایان همین صحبت بیان میشود که این کارها با این مدیریت ضعیف به سرانجام نمیرسید !!!!!!!!!!!!!!!

 

رخشانی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه تا چه میزان در تصمیم گیریهای استان نقش دارد به صراحت حساب خود را از تصمیم گیران وم تصمیم سازان استان جدا میکند و میگوید : اینکه بنده مشاور آقای هاشمی هستم چه به طور رسمی و چه به طور غیررسمی اصلاً این طور نیست و بنده هیچ نقشی در تصمیم گیری های ایشان ندارم اما اینکه در برخی انتصابات در حد معرفی افراد نقش داشته ام حرف درستی است، اما در همین حد و نه بیشتر.

و وقتی از وی معنای این تفکیک سوال میشود چنین پاسخ میدهد :  ((ببینید ما آقای هاشمی را برای استان و جمهوری اسلامی می خواهیم، استان و جمهوری اسلامی را برای آقای هاشمی و امثال ایشان نمی خواهیم. بنابراین بر طبق این دیدگاه هر وقت احساس ضرورت کرده ام در صحنه حاضر بوده ام، در انتخابات 92 هم همین بود و تحلیل بنده این بود که آقای روحانی برای جمهوری اسلامی ضروری است لذا وارد شدیم و فعالیت کردیم هر آن چه از دستمان برآمد. الان هم نگاه ما این است که اصلاح طلبان با تمام توان حامی و پشتیبان دولت باشند اگر چه دولت پاسخی در خور شأن این حمایت به اصلاح طلبان نداده و یا ندهد.))

 

مطالبه گری و  بسته شدن دربهای دفتر استاندار بروی پرسشگران !!!

وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه برخی معتقدند در حال حاضر دیدار با استاندار سخت شده است ,  نوع دید مدیریت استان به مردم را تشریح میکند و میگوید , یک سال گذشته دوران ماه عسل بوده و افراد مستقر در استانداری با افراد خوش و بش میکردند و از آنها  اطلاعات میگرفتند  !!!!

 

وی در پایان هم بسته شدن دربها را ناشی از مطالبه گری مراجعه کنندگان میداند و معتقد است چون پاسخی به این مطالبات برای گفتن نیست , لذا بطور طبیعی کم کم درها بسته میشود و به راحتی بر روی ارباب رجوع پرسشگر باز نمیشود. که البته این مساله حکایت تلخیست که متاسفانه واقعیت دارد و مسئولین استانی مدتها که پاسخی درخور شان به مطالبه های مردم و بخصوص سیستانیها ارائه نمیکنند.

 

مصاحبه وقتی جالبتر میشود که بحث به منطقه آزاد چابهار میرسد ,(( رخشانی مدیریت منطقه آزاد را مدیریتی ضعیف و ناکارآمد مینامد و میگوید اگر کسانی چشم امید دارند که منطقه آزاد بتواند به توسعه استان کمک کند , امید بیهوده ای دارند))

 مدیریت فعلی منطقه آزاد چابهار و مدیران ستادی آن منصوبین چه کسی هستند ؟ باز هم باید بگوییم که چگونه میشود مدیری توانمند در راس هرم مدیریتی استان , مدیران به گفته شما ضعیف در منصبهای مهم بگمارد ؟

از یک سو بیان میشود که برخی افراد قوی نیز درمجموعه حضور دارند  و از یک سو گفته میشود که حضور افراد غیرکارشناسی در هیات مدیره و سمت های اجرایی منطقه را کاملا فشل کرده است , آیا بجز این است که اکثر مدیران اجرایی منطقه آزاد از نزدیکان و حامیان دولت کنونی در استان بوده اند ( مسئول ستاد روحانی در چابهار , مشاور ستاد مرکزی روحانی در استان و ….) , کسانی که در ستادهای انتخاباتی نقشی محوری داشته اند , پس بی شک این افراد با نظر مساعد ستاد دکتر روحانی در استان و راس مدیریت استان بر روی کار آمده اند , حال چگونه مدیری توانمند , زیردستانی ضعیف……………….

رخشانی اما درخصوص منطقه آزاد سیستان معتقد است این مساله میتواند برای سیستان نجات بخش باشد و  به دوستان دولتمرد خود توصیه میکند که همت کنند تا این مساله عملیاتی شود.

 

البته در پایان این نوشتار , باید اظهار امیدواری کرد ,  که گرچه برخی سخنان دوپهلو از سوی ایشان عنوان شد , اما این مساله و ببان بخشی از مشکلات مدیریتی استان از زبان تقی رخشانی را به فال نیک میگیریم و امیدواریم حال که این مساله بصورت شفاف مورد اعتراض یکی از نزدیکان و لیدرهای جریان اصلاحات در استان نیز قرار دارد , مورد توجه دولتمردان کنونی استان قرار گیرد و تا حدی که امکان دارد برطرف شود.

گندم پرسی زاهدان

 

متن کامل مصاحبه تقی رخشانی را از اینجا بخوانید

لینک کوتاه : http://gandomkhabar.ir/?p=18618

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 5در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۵
  1. از متن مصاحبه ایشون میشه فهمید که دل خوشی از استاندار نداره ولی شرایط ایجاب میکنه اندکی سیاسی کاری داشته باشه. که طبیعی به نظر میرسه. هدف چانه زنی و فشار ب………….. نه خراب کردن همه پل های پشت سر.
    آقای دهمرده خواهش میکنم سانسور نکن

  2. درود بر شرفت آقای رخشانی ،لااقل مثل بعضی ها حزب باد نیستی و از روزی که خودت روشناختی موضع و هدفت مشخص بوده

  3. اینکه آقای استاندار مدیرانی را در درجات بعد از خود گمارده اند چند بعد دارد : 1 . بعضی از این مدیران را که از خارج از استان با خود آورده است و مشخص است که از آنها شناخت کافی و اعتماد را داشته است ، ولی ایشان تا با تمام پیچ و تابهای استان آشنا شوند خودش زمان بر است . 2 . بعضی از مدیران دیگر را در دیگر معاونتها و رده های مدیریتی استان و مشاوره ای ایشان به وی معرفی و سفارش کرده اند . که زمانی که ما کارنامه ایشان را مطالعه می کنیم چیزی جز زیان برای استان و مخصوصا سیستان نمی بینیم و کاملا در حال ………………. (البته مدیران خوب هم کم نداریم که به واسطه مدیران شماره 2 نمی توانند کار کنند.)
    ضرر مدیران شماره 2 بیشتر است . در اینجا باید دید که یا جناب استاندار از کارهای این آقایان که اینقدر به ایشان نزدیک عمل می کنند اطلاع ندارد و یا اطلاع دارد و کاری نمی تواند بکند .!!!
    ولی آیا می شود شخصی به زیرکی ایشان نداند بعضی از ……………. چه می کنند !!!
    البته که می داند !

  4. به نظرم این مصاحبه که بصورت کنایه به استاندار معلوم میشه بیشتر به یک تهدید شباهت داره که یعنی آقای استاندار کمی جدی تر به مسایل سیستان توجه کن که برخلاف میل مون که دوست نداریم مجبور نشیم پروندتو برای مانند خیلی از آدمای دیگه برای همیشه جمع کنیم.
    ………………..

  5. اخه تو که سواد نوشتن هم نداری، چرا زززززززززر می زنی؟!!.بیچاره همش تناقضه….

    شهرگندمـــ : محمد عزیز الان خطاب شما به ما بود ؟
    تناقضات رو بفرمائید لطفا
    در بیسوادی ما که اصلا شک نکنید , و راهنمایی کنید که پس ازاین کمتر زر بزنیم ممنون میشم