تاریخ : پنج شنبه, ۱۱ خرداد , ۱۴۰۲ Thursday, 1 June , 2023

میراث فرهنگی دست بکار شد : بازسازی بخشی از کوه خواجه

  • کد خبر : 19664
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۲
میراث فرهنگی دست بکار شد : بازسازی بخشی از کوه خواجه

شهرگندمــــ : کوه خواجه (اوشیدا) ، تنها عارضه طبیعی دشت سیستان است که در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر زابل و در حال حاضر در حوزه شهرستان هامون قرار دارد . این کوه همچون جزیره ای در میان دریاچه هامون قرار دارد , در اطراف این کوه، تعداد زیادی آثار باستانی از دوران ساسانیان و […]

شهرگندمــــ : کوه خواجه (اوشیدا) ، تنها عارضه طبیعی دشت سیستان است که در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر زابل و در حال حاضر در حوزه شهرستان هامون قرار دارد .

url1

این کوه همچون جزیره ای در میان دریاچه هامون قرار دارد , در اطراف این کوه، تعداد زیادی آثار باستانی از دوران ساسانیان و اشکانیان و بقایای اماکن اسلامی باقی مانده که شامل کاخ ها و آرامگاههای بسیاری از جمله آرامگاه خواجه غلطان میباشد.
اما درحال حاضر این میدان باستانی با ارزش آنطور که باید و شاید توجهی نمیشود و مشکلات عدیده ای در بنای کاخ قدیمی آن و محوطه های پیرامونیش مشاهده میشود.
 
بخشی از کوه خواجه بازسازی میشود
درهمین راستا سندگل معاون میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان که در هفته های گذشته نشان داده است , بسیار پیگیر حل مشکلات میدانهای باستانی مختلف استان میباشد ,  در گفتگو با شهرگندمـــ خبری بسیار خوش داشت  : کوه خواجه زابل با تخصیص ۲۰۰میلیون تومان اعتبار مرمت و بازسازی می شود.
سندگل در ادامه افزود : با توجه به شرایط موجود , کوه خواجه، نیازمند یک مرمت اضطراری میباشد , برهمین اساس و با توجه به پیگیریهای صورت گرفته کار مرمت این اثر تاریخی با ارزش با اعتباری دویست میلیون تومانی آغاز خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی , صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه افزود : مجموعه اقداماتی که دراین دوره انجام خواهد شد , مربوط به مرمت و بازسازی حصار پیرامون میشود.

شهرگندمــــ از اقدام شایسته اداره کل میراث فرهنگی استان و بخصوص معاونین این اداره کل به جهت پیگیری این مساله تقدیر و تشکر مینماید.

لینک کوتاه : http://gandomkhabar.ir/?p=19664

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. با تشکر از اداره میراث فرهنگی ، امیدواریم آثار باستانی کوه خواجه و شهر سوخته به جایگاه واقعی خودبرسند چونکه هویت فرهنگی ما سیستانی ها به این دو مکان وابسته می باشد

  2. سلام.بنده آقای سندگل معاون میراث را کاملا میشناسم ایشان چندین سال است که در این استان مضغول فعالیت هستند ناگفته نمایند ایشان کارشناس ارشد مرمت و احیا بناهای تاریخی است و بسیار متخصص در این حوزه..سندگل بسیار به سیستان علاقمند است.چرا که همیشه نام سرزمین پدری و مادری بر زبانش جاریست.متشکرم از گندم پرس که واقعا با زحمتکشان موفق سیستانی مصاحبه میکند

  3. تشکر از کسانیکه به فکر بازسازی افتاده اند گر جه با این مبلق بسیار ناچیز کاری پیش نخواهد رفت اما برای شروع خوب است