گندم پرس : مهندس ناظری در نشست خبری با اصحاب رسانه در فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: در سطح سیستان ۹ حوزه اخذ رأی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی داشتیم که شامل یک حوزه اصلی در زابل و ۸ حوزه فرعی که شامل ۴ شهرستان و ۴ بخش غیر مرکز آن میشود.
مهندس ناظری فرماندار ویژه زابل افزود: در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سیستان ۴۰ نفر ثبتنام کرده بودند که از این تعداد پس از طی فرآیند اجرایی ۲۱ نفر مورد تأیید قرار گرفت که تعداد ۶ نفر انصراف دادند که نهایتاً به ۱۵ نفر کاهش یافت.
وی ادامه داد: در انتخابات مجلس خبرگان در حوزه سیستان آیتالله سلیمانی ۱۱۰ هزار و ۱۵۶ رأی و حجتالاسلام بیاتی ۵۸ هزار و ۳۳۰ رأی و مولوی سلامی ۴۷ هزار و ۶۱۵ رأی را به خود اختصاص دادهاند.
مهندس ناظری تعداد افراد واجد شرایط رأی دادن در حوزه انتخابیه سیستان را ۲۷۵ هزار و ۸ نفر بر اساس آمار ثبت احوال بوده که از این تعداد ۱۸۹ هزار و ۵۲۷ رأی از ۳۰۵ صندوق اخذ رأی در سیستان اخذ شده که مشارکت ۶۹٫۱ درصدی حضور مردم در انتخابات را در سیستان نشان میدهد که افزایش ۲ درصدی نسبت به دوره قبل را داشته است.
وی بیان کرد: کاندیداهای معترض به نتیجه انتخابات، ۲ روز پس از اعلام نتایج فرصت دارند اعتراضات خود را به صورت مستند ارائه کنند.
فرماندار ویژه زابل در خصوص تقلب در انتخابات مجلس عنوان کرد: تاکنون هیچ مورد مستند قابل بررسی از طرف هیچ کاندیدایی ارائه نشده است.
فرماندار ویژه زابل ضمن قدردانی از تلاش و فعالیت رسانهها در ایام انتخابات و تبلیغات کاندیداها، گفت: اهمیت انتخابات به عنوان اقتدار و عزت ملی و قدرت مردم است که رسانهها با اطلاعرسانی جامع و کامل به خوبی از عهده رسالت خود برآمدند.
این حماسه بزرگ مردم سیستان یه نه بزرگی به اصولگراها بود چونکه مردم از این وضعیت خسته شده اند و مردم امیدوارند که دیگر از آن اختلاص های دوران ۸ سال گذشته در کشور رخ ندهد و مملکت را به ورشکستگی نکشانند.الحمدالله مردم با تدبیر و امید به اصلاحات دو شخصیت دکتر کیخا از اصلاح طلبان و دکتر دهمرده که شخصیتی مستقل و نزدیک به اصلاح طلبان را انتخاب کردند. جا دار که از جناب استاندار محبوب که زمینه اتخابات سالم را در استان فراهم آوردند تشکر ویژه بکنیم.هموطن اندکی صبر ، صحر نزدیک است
مردم در هفتم اسفند در سیستان حماسه آفریدند و مشارکتی تاریخی و ماندگار رقم زدند.
اما برای سنجش درصد مشارکت مردم در انتخابات و چند سوال بدون جواب در ذهن نخبگان سیستان:
س۱-براساس چه آمار و برآورد علمی؟
ج۱-براساس اسناد ثبت احوال
س۲-ثبت احوال براساس چه سندی؟
ج۲-براساس آمار متولدین در سیستان
س۳-آیا همه متولدین در سیستان در زمان انتخابات ساکن بودند و از سیستان مهاجرت نکرده اند؟
(با توجه به حجم گسترده مهاجرت مردم از این منطقه)
ج۳- محل پاسخگویی مسولین……
س۴- براساس کد پستی درج در کارت ملی؟
ج۴- چند سال پیش کد پستی درج شده و بعد از آن به روز رسانی نشده است
س۵-براساس آمار سال ۹۰؟
ج۵-…….
س۶- جمعیت غیر ساکن سیستان مانند دانشجویان ، نیروهای مسلح و کارمندان غیر بومی و … چقدر است؟
آیا با این سوالات و دهها سوال دیگر باز هم میزان مشارکت را می توان خیلی دقیق حتی با دهم درصد بیان کرد؟