تاریخ : دوشنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۲ Monday, 29 May , 2023

قاچاق شتر از مرز زابل و زهک !!!

  • کد خبر : 19368
  • ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۳
قاچاق شتر از مرز زابل و زهک !!!

شهرگندمــــ : چینی‌ها هر روز جای بیشتری برای خود در بازارهای جهانی باز می‌کنند اما شاید کمتر کسی می‌توانست فکرش را کند که این چشم بادامی‌ها شتر هم تولید و صادر کنند! اما این موضوع واقعیت دارد، چراکه به تازگی شترهایی در شرق کشور مشاهده شده‌اند که بر روی صورت و گردنشان داغی همچون اتیکت […]

شهرگندمــــ : چینی‌ها هر روز جای بیشتری برای خود در بازارهای جهانی باز می‌کنند اما شاید کمتر کسی می‌توانست فکرش را کند که این چشم بادامی‌ها شتر هم تولید و صادر کنند! اما این موضوع واقعیت دارد، چراکه به تازگی شترهایی در شرق کشور مشاهده شده‌اند که بر روی صورت و گردنشان داغی همچون اتیکت کالاها به زبان چینی حک شده است

دیگر همه می‌دانند چینی‌ها کارگاه تامین انواع کالا، “از شیر مرغ تا جان آدمیزاد” را در سراسر جهان راه‌اندازی کرده‌اند؛ تنوع تولیدات آنها به حدی است که امروزه در بیشتر کالاهای موجود در بازارهای جهانی، اتیکت “ساخت چین” به چشم می‌خورد.

193077_977

چینی‌ها هر روز جای بیشتری برای خود باز می‌کنند اما شاید کمتر کسی می‌توانست فکر کند که این چشم بادامی‌ها شتر هم تولید و صادر کنند! اما این موضوع واقعیت دارد، چراکه به تازگی شترهایی در شرق کشور مشاهده شده‌اند که بر روی صورت و گردنشان داغی همچون اتیکت کالاها به زبان چینی حک شده است.

به این ترتیب، اگر تاکنون عبارت ساخت چین را بر روی انواع و اقسام کالاها از قبیل لباس و کیف و کفش مشاهده می‌کردیم، امروز باید به این سیاهه، شتر را هم اضافه کنیم.

اگر چه پیش از این نیز گفته می‌شد شترهای چینی گاها وارد استان‌های شرقی کشور می‌شوند اما افزایش قیمت گوشت شتر در کشور، بازار واردات شتر چینی را داغ کرده است و اکنون این شترها از چین به افغانستان و سپس از مناطق شرقی کشور گذر کرده و به مرکز نزدیک‌تر می‌شوند.

تابناک نوشت این در حالی است که در ایران سه نژاد شترهای دو کوهانه، یک کوهانه و آمیخته – که این نژادها دارای تیره‌های متعددی‌اند – وجود دارد و علاوه بر داغ، از نظر رنگ و شکل نیز با نژادهای ایرانی و حتی افغانی و پاکستانی متفاوت است.

بر روی گردن، صورت، پاها و یا بدن این نوع شترها داغی که نشانه مالکیت این شترها است، به زبان چینی حک شده و علاوه بر آن، این شترها از نشانه شترهای چینی نظیر قد و هیکل بلند و چهره بسیار کشیده برخوردارند.

این نشانه‌ها، شترهای وارداتی چینی را از شترهای منطقه ایران، هند، پاکستان و افغانستان متمایز می‌کند؛ این نوع شتر که معمولا به رنگ قهوه‌ای و از تیپ گوشتی هستند، از طریق افغانستان به ایران آورده شده و اکنون به وفور در استان سیستان وبلوچستان به چشم می‌خورد.

قاچاق بیش از واردات

به گفته یک مقام مطلع، قاچاق شتر نیز همچون قاچاق دام‌های دیگر همواره از طریق مرزهای شرقی وارد کشور و به خصوص مناطق بیرجند، نهبندان، زهک، زابل، بیرجند، ایرانشهر، خاش، میل 75 در خراسان جنوبی می‌شود و افزایش قیمت دام از یک طرف و سختگیری در مجوز واردات از طرف دیگر، قاچاق شتر به کشور را گسترش داده است؛ به گونه‌ای که گفته می‌شود در برخی ماه‌ها بیش از پنج هزار نفر شتر وارد کشور می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: پرواضح آنکه، واردات شتر چینی به صورت قاچاق علاوه بر اینکه در بازار پرورش‌دهندگان شتر اختلال ایجاد می‌کند، تحفه‌ای دیگر با خود به همراه دارد که چیزی نیست جز ورود بیماری‌های دام و حتی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام.

رئیس سازمان دامپزشکی نیز در این ارتباط، بابیان اینکه ترددها و قاچاق غیرمجاز احتمال افزایش بیماری‌های مشترک را زیاد می‌کند، گفت: افزایش قیمت دام در داخل و کاهش قیمت آن در کشورهای همسایه زمینه‌ قاچاق دام به کشور را ایجاد کرده است. ترددها و قاچاق غیرمجاز خطرات زیادی را در حوزه بهداشت دام و بهداشت انسانی به دنبال دارد و احتمال افزایش بیماری‌های مشترک را بیشتر می‌کند(پارسینه)

لینک کوتاه : http://gandomkhabar.ir/?p=19368

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. با سلام
    این مطلب کمی اشتباه هست زیرا با توجه به دیوار شدن مرز سیستان ورود دام زنده با مشکل مواجه هست و با توجه به اینکه شتر دارای بیماری کرونا ویروس هست حتی ورود بصورت قاچاق نیز انجام نمیشه چون از حدود خرداد ماه سالجاری تا کنون خروج هرگونه دام زنده از استان ممنوع بوده اما از مرزهای بلوچستان بدلیل وسعت و عدم کنترل دقیق واردات دام بصورت قاچاق امکان پذیره ولی از مرز سیستان امکان ورود غیر قانونی وجود نداره این بهانه ای هست که دیگه هیچ گونهوارداتی از مرزهای سیستان صورت نگیره