شهرگندمـــ : در مرداد ماه سال 86 دو ماه پس از آغاز بکار رسمی مجلس هشتم , هیات دولت , وزارت کشور را مکلف کرد در شهرستانهای شاهرود، آبادان، خوی، مراغه، سیرجان، مهاباد، زابل ، دزفول، تربت حیدریه و ایرانشهر نسبت به دایر نمودن فرمانداری ویژه اقدام نماید.
به گزارش شهر گندمــــ اگر چه افزایش اختیارات فرماندار و روسای ادارات در راستای ارائه خدمات مناسب ، تمرکز زدایی اداری و کاهش مراجعات مردم به مراکز استان ، محرومیت زدایی و توزیع عادلانه منابع و بودجه شهرستان ها، از جمله اهداف ایجاد فرمانداری ویژه است .
مفهوم فرمانداری ویژه چیست؟
فرمانداری ویژه از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور است که از نظر سلسله مراتب اداری و تشکیلاتی گسترده تر و توانمندتر از فرمانداری و بخش عمده ای از اختیارات استانداری و سازمان ها و ادارات کل را دارا می باشد.این مرکز در شهرستان هایی که دو شاخص از میان شاخص های سه گانه زیر را دارا بوده اند , ایجاد شده است:
1. جمعیت شهرستان بیش از 250 هزار نفر باشد
2. جمعیت مرکز شهرستان بیش از 125 هزار نفر باشد
3. مسافت بین مرکز شهرستان و مرکز استان بیش از 125 کیلومتر باشد
فرمانداری ویژه به عنوان معاون استاندار در جلسات مهم استانی حضور داشته باشد و مدیران و روسا ادارات شهرستان مربوطه ، معاونان و مدیران کل استان می باشند. و امورات عمده در شهرستان حل و فصل می شود و عموما نیاز به مراجعه به استان ندارد و به همین تناسب اختیارات بخشدار و بخش ها نیز افزایش می یابد و از نظر اعتباری و بودجه های ملی و استانی به شکل ویژه لحاظ می گردد.
حال شما بگویید آیا فرمانداری زابل ویژه است و یا ویژه دیده میشود ؟؟
ایجاد و صدور حکم فرمانداری ویژه برای زابل موجی از شادی و امید در دل هزاران سیستانی بوجود آورد , اما اکنون و با گذشت ماهها از انتشار خبر فوق هیچ کنشی بصورت ویژه در منطقه رخ نداده و هنوز که هنوز است , مردم جهت انجام امورات خود باید به مرکز استان مراجعه کنند و بسیاری از ادارات شهرستان زابل نیز از اختیارات کافی جهت حل بسیاری از معضلات پیش روی , برخوردار نیستند و واژه «ویژه» تنها به تابلوی , سایت و نامه های اداری فرمانداری رسوخ پیدا کرده است.
اما دیگر اهدافی که فرمانداری های ویژه در راستای آن تاسیس گردیده اند , خیلی مشهود نیست , تغییراتی همچون استفاده از خدمات مناسب جهت رفاه شهروندان ، افزایش اعتبارات شهرستان ، تقویت برنامه ریزی شهرستانی ، عدم تمرکز اداری ، کاهش مراجعات مردم به مرکز استان ، آمایش سرزمین محرومیت زدایی و توزیع عادلانه منابع و بودجه شهرستانی.
یکی از مهمترین دغدغه های تمامی سیستان دوستان این بود که با ایجاد فرمانداری ویژه 5 شهرستان موجود در سطح منطقه بصورت یکپارچه و با سیاستهای واحد و مدیریت یکپارچه اداره شوند تا بیش از این از هم گسیختگی و چند دستگی در بین سیستانیها بوجود نیاید , اما این مهم نیز با توجه به شرایط موجود روز به روز در حال حادتر شدن است و بی شک اگر وضع به همین منوال پیش برود تا چندی دیگر اثری از سیستانی باقی نمی ماند و ما خود را در زابلی , زهکی , هیرمندی , هامونی و یا نیمروزی محصور خواهیم نمود , آنچه بنظر میرسد اینکه بسیاری نیز از این مساله خوشحال و در پی تقویت این حس در سطح مردم میباشند در صورتی که سیستان , سیستان است و اگر بخواهیم باقی بمانیم باید سیستان و سیستانی باقی بمانیم تا ماندگار باشیم و بزرگ.
فرمانداری ویژه یک امتیاز یا ظریفیت بزرگ و یا یک شوخی بزرگ ؟
آنچه قابل مشاهده است اینکه نه به لحاظ ساختاری ، نه به لحاظ وظایف و اختیارات و امکانات ، هیچ مفهمومی ندارد و درحقیقت میتوان گفت : اطلاق فرمانداری ویژه به فرمانداری زابل بیشتر به یک طنز و شوخی بزرگ شباهت دارد تا یک واقعیت ملموس . و به جرات می توان گفت فرمانداری ویژه ظرفیت خاصی برای شهرستان زابل که دارای این به اصطلاح امتیاز میباشد , محسوب نمی شود. و درمقام عمل تمامی امورات مربوط به شهرستان زابل و دیگر شهرهای سیستان کما فی سابق و با همان روال درحال انجام است.
بنظر میرسد استانداری سیستان و بلوچستان نیز نگاه ویژه ای به فرمانداری ویژه ندارد و یکی از اصلی ترین دلایل رکود درکار این فرمانداریها بدین دلیل میباشد.
درهر صورت میتوان گفت : تمامی این نواقص به عدم نگاه ویژه دولتمردان به سیستان مربوط , که اگر نگاهی ویژه و قانون مدار به مسائل به شکل خاص ان وجود میداشت , واگذاری اخذ تصمیمات به فرماندار ویژه و روسای ادارات زابل کار دشواری نبود و با یک دستور عمل و بخشنامه نیز قابل اجرا میباشد , امیدواریم این مهم که گامی میتواند گامی موثر در راستای ایجاد مدیریت یکپارچه در منطقه سیستان میباشد مورد توجه دولتمردان قرار گیرد تا مردم سیستان بیش از این از محرومیتها رنج نبرد و واژه عقب نگه داشته شدن را لمس نکنند.
ب نظر من درحال حاضر استفاده از واژه فرمانداری ویژه ب این صورت فقط یک شوخیه بزرگ است
صفتی ک مثل یک دیوارسرتاسر شهرستان زابل رو در برگرفته و مانع ورود هرگونه منفعتی برای مردم شهرستان شده
و مطمئن باشید از این دیوار بزرگ تنها خاکش بر شهر ما پاشیده خواهد شد
مسئولین بدانند ک سیستان نیازمند رودی ست خروشان
کلام و شعر سهراب رو بوسیدند و …..(چشمهارا باید شست جور دیگر باید دید زیر باران باید رفت)
نه
این بار نه!
تمنا میکنم
اینبار چشمهایمان را !!
گوشهایمان را!!
شستشو ندهیم
ببینیم فقط ببینیم
جور دیگر نه!!ساده
فقط ساده
ساده ک ببینی
آنچیز ک باید خودش فریاد میزند
باران هم ک نیست تورا زیر باران ببریم تا عشق را ببینی
اما
در طوفان بیا تا عاشق ببینی و عشق را
ماندیم و سوختیم و ساختیم
و حرف آخر:
دست ب دست هم
طبق فرمان ولی امرمان امام خامنه ای؛حق تنگه احد را مطالبه خواهیم کرد
و همه بدانند ما سیستانیان ک نفسهامان بوی خاک میدهد
خاکمان هم نفس ماست
ارادتمند حامد بندانی
اقای ناظری و فرمانداران سابق شهر زابل باید یه دوره ویژه ضمن خدمت استان نوپا خراسان جنوبی بروند
……
اقایان باید جواب بدهند این بودجه ها خاص مانند بودجه خشکسالی که در سالیان دور حدودا دو سال مقداری از آن تحت عنوان کمک بلاعوض به کشاورزان اختصاص یافت چه شد شاید هم باید نمایندگان عزیز مانند سایر شهرها توانایی اندک داشته باشند نماینده شهر اصفهان بودجه خشکسالی آن هم چند برابر استان ما برای استانش میگیرد
اولاکدام گوش شنوا.بعد هماز روزی که استاندار امده …..
فرمانداری ویژه رو حتی خود فرماندارای شهرستانهامون قبول ندارن مثلا تویه روز طوفانی فرمنداری زابل که مثلا فرماندار ویژه هست شهرستان زابل رو تعطیل میکنه بعد فرماندار شهرستان هیرمند یا زهک تعطیل نمیکنه این نشوندهنده چیه نشون میده که اقا فرمانداری ویژه کشکه کشک
فرمانداری ویژه بزرگترین نفعش نگاه یکپارچه به توسعه سیستان است وگرنه اگر هر شهری در این منطقه ساز خود را بزند و همکاری بین شهرها نباشد که الان هم همین کوتاه بینی گاها” دیده می شود مشکلات بسیاری خصوصا”در حوزه عمران و توسعه ظهور خواهد کرد مواظب که سیستان و سیستانی را در قالب شهرو شهروند هر شهر مجزا و کوچک نبینیم
سلام وخداقوت وتشکر از دقت وپیگیری فرزندان سیستان
ما کسی را نداریم که از حقوق ما دفاع کند و الا سیستان در ابتدای سال 92 به عنوان استان تایید شده بعد نما ینده تهران میگه باید تهران سه استان بشه !!!!!!!!!!!!!!! فکر کن!!!!!!!!!!!!
خدمتتون عرض کنم که مشکل از جایی است که فرمانداری زابل رو نه استاندار ، نه فرمانداران حوزه سیستان ، نه پرسنل فرمانداری زابل بلکه مردم نیز به عنوان فرمانداری ویژه قبول ندارند …..
سلام تا وقتی این فرماندار تو زابل باشه هر روز حال روز بدتر از دیروز. تا حالا مردم میرفتند حالا ادارات قدیمی هم داره جمع میشه که همه نشان از سو مدیریت است . این یعنی فاجعه بر سیستان
زابل به فرمانداری نیاز نداره! زابل و شهروندان زابل به اشتغال زایی و رونق کسب و کار نیاز داره!!
فرمانداری ویژه یعنی :افزایش اختیارات فرماندار و روسای ادارات در راستای ارائه خدمات مناسب ، تمرکز زدایی اداری و کاهش مراجعات مردم به مراکز استان ، محرومیت زدایی و توزیع عادلانه منابع و بودجه شهرستان ها
حال بررسی کنیم برای رسیدن به این هدف چه کارهائی باید بکنیم چه نگرشهائی را باید اصلاح کنیم و وظیفه هدایت و اصلاح است و پیشنهادات اصلاحی مشاهده نمی شود فقط ….. اظهار نظر و تخریب . فرزندان ایران زمین مسئولیت پذیران تنگه احد جامعه اگر به فکر تک تک افراد خود نباشد و بلعکس گسترش فقر دیده خواهد شد و امروز به عینه دیده می شود بی مسئولیتی من،تو،هررئیس و فرماندارو کارمند و رسانه با چاشنی ریا و نمایش و تخریب و حسادت فقط مشکل همین است . تمرین این مسئولیت گرفتن هر کس به فکر دیگران و دیگران بفکر یک نفر در نمایشگاه اقتصاد مقاومتی استان که بهمت بسیج و سپاه سلمان با کمترین حمایت مالی و با مسئولیت پذیری اجتماعی همه برگزار شد دیدم شما هم در دو روز باقی مانده نمایشگاه ببینید و با هم (من و تو) از این بسیجیان و پاسداران هنر مسئولیت پذیری اجتماعی را یاد بگیریم . ضرر نمی کنیم انشاءالله