گندم پرس: دکتر علیرضا سعیدی مهر از چهره های شاخص اصلاح طلب استان سیستان وبلوچستان است که از سوابق اش می توان به معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری زاهدان اشاره کرد ایشان دارای مدرک تحصیلی دکترای جامعه شناسی و دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه فردوسی و جانباز دفاع مقدس در عملیات کربلای پنج می باشد .
در این گزارش به روند جریانات سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی سال ۹۴ در استان پرداخته ایم که توجه شما را به آن جلب می کنیم :
سال ۹۴ را در کل چگونه دیدید ؟
در ابتدا عرض سلام و خداقوت دارم خدمت حضرتعالی و تیم کاری رسانه ای شما و عرض تبریک سال نو ، ان شاالله که سال پرخیر و برکتی همراه با سلامتی و شادابی داشته باشید . سال ۹۴را با همه فراز و فرودهایش پشت سرگذاشتیم ، اما یک چیزی که از همان ابتدای سال برای ما ایجاد خوش بینی کرده بود پیام نوروزی رهبری را که شنیدیم ، احساس کردیم سال زیبا و نکویی خواهیم داشت و چندین جا مطرح کردم سالی که نکوست از بهارش پیداست . بهار ۹۴ همراه با پیام رهبری مبنی بر همدلی و هم زبانی بهار خوبی بود ، واین ضرورتی بود که احساس می شد که این نشان از درایت و هوشیاری رهبری نسبت به اوضاع و احوال بود .
با تمام حوادث شخصی که شاید برایم اتفاق افتاده باشد احساس می کنم سال ۹۴ سال خوبی بود ، سال اقتصادی تلخ و سختی داشتیم . همین که دولت توانست حقوق آخر سال را پرداخت نماید و دچار تنش های درونی نشد این خودش یک موفقیت بود .
قبول دارید که مردم در سال ۹۴ شرایط سخت اقتصادی داشتند ؟
مردم به شدت شرایط سختی را پشت سرگذاشتند و این را در لحظه به لحظه و حتی زوایای پنهان زندگی مردم می شد احساس کرد .
با توجه به شعار دولت اعتدال ( تدبیر و امید ) چقدر می توان به این شعار در سال ۹۵ خوش بین بود ؟
عجله در هر کاری اشتباه است ، ما عادت کرده ایم وقتی یک دولت عوض می شود تمام دنیا و آرزوها را در آمدن و رفتن عده ای می بینیم در حالی که مسائل اجتماعی فرآیندی دارد که باید طی شود ، بنابراین ما باید یاد بگیریم وقتی یک دولتی می آید با شعار وارد عرصه می شود از جمله دولت اعتدال که با تدبیر می خواهد امید ایجاد کند . باید قبول داشت که دولت بخشی از حاکمیت است و اراده و تصمیم اش این است که کارهای خوبی صورت بگیرد . من این را نگرانی از الان در جامعه احساس می کنم که اگر دولت آقای حسن روحانی در فاصله باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری در حوزه اقتصاد نتواند موفق باشد عملا آنچه را گفته است شعاری بیش نیست . امید ایجاد شده ،تدبیر انجام شده است ولی دولت باید در عرصه عمل در سال ۹۵ در زندگی مردم نشان دهد .
دیدگاه حضرتعالی نسبت به اقتصاد مقاومتی و عملکرد دولت در این زمینه چیست ؟
همیشه از بستر رکود است که یک رشد اقتصادی ایجاد می شود ، همیشه از بستر نا امیدی است که امید متولد می شود ، همیشه از بستر شرایط سخت است که به آسانی می رسیم . مکانیزمی که دولت می توانست انجام دهد استفاده از سرمایه داخلی بود. ما برای اینکه بخواهیم اقتصاد خود را از این شرایط نجات دهیم شاید نیاز به سرمایه گذاری های آنچنانی نداشته باشیم .
یکی از مسائلی که دولت از آن غفلت کرد و باید به آن توجه می کرد بحث صنایع خرد ،صنایع دستی و مشاغل کوچک خانگی بود . همین الان به نظر من اشتباهی که دارد اتفاق می افتد : این هست که برای رونق اقتصادی منتظر است که مثلا سرمایه های بلوکه شده از خارج کشور برگردد ، شرکت های بزرگ خارجی برای سرمایه گذاری به داخل ایران برگردند .
ما تا بخواهیم این شرایط را بعد از تحریم ایجاد کنیم سال ها طول خواهد کشید . ما چه تحریم باشیم چه نباشیم بهترین فضایی که بخواهیم در کشور اقتصاد پویا و دورن زایی داشته باشیم ، برگردیم به سرمایه های داخلی .
یکی از اشتباهاتی که دولت گذشته مرتکب شد تمام راههای اقتصاد کشور که از دوره های صفویه تا کنون هموار شده بود بست . روش کنونی دولت در دراز مدت جواب می دهد در کوتاه مدت فقط اقتصاد مقاومتی .
از آنجایی که شغل اصلی شما معلمی است ، تعریف حضرتعالی از فضای کنونی جامعه فرهنگیان استان چیست ؟
فضای سیاسی بر فضای فرهنگیان استان غلبه کرده است ، اگر نگاه کارشناسی جایگزین فضای سیاسی می شد الان بهترین عملکرد را با توجه به تیم مدیریتی و کاری قوی آموزش و پرورش استان داشته باشیم .
بزرگترین معضل فرهنگیان استان از دیدگاه حضرتعالی در سال ۹۴ چه بود؟
فرسایش روحی و روانی نیروهای آموزش و پرورش که علتش را می توان در معیشت ، عزت فرهنگیان استان جست و جو کرد .
معضل دیگری که با آن روبرو هستیم طی سالیان گذشته نزدیک آموزش و پرورش در گزینش نیروها خیلی دقت نکرده است ، به سلامت جسم و روان معلم بها داده نمی شود ، به بازسازی نیروها بها داده نمی شود.
کمبود نیروی انسانی با انگیزه در مرکز استان یکی از بزرگترین چالش های آموزش و پرورش استان است
به عنوان یک اصلاح طلب تعریف شما از اصلاح طلب واقعی و فضای اصلاح طلبی در استان چیست؟
شاید برای این اصطلاحات و تعاریف در استان ما نتوانیم مصداق واقعی در موردش پیدا کنیم ، خیلی از آدم های ما نه اصلاح طلب به معنای واقعی و نه اصولگرا هستند ، علتش هم خوب تلقین نشدن اصلاح طلبی و اصولگرایی است .
خیلی از آدم ها ممکن است بر حسب منفعت ، ضرورت و یا اجبار دنبال این دو جریان قرار گرفته باشند .اما تعریف من از اصلاح طلبی : ما به عنوان یک ایرانی در یک فضای اجتماعی ، سیاسی و تاریخی رشد کرده ایم که پایبند یک اصول و آرمان هایی هستیم که شامل عزت ، اقتدار ، دین و شرف ایرانی است ، ناخواسته دنبال اصلاح بعضی اصول هستیم به شرط اینکه به دنبال حذف کامل با قیچی اصلاحات نباشیم ، بنده اعتقاد دارم که باید اصلاح طلب بنیاد گرا ، اصلاح طلب اصولگرا باشیم .
بزرگترین دغدغه حضرتعالی در فضای سیاسی استان چه بوده است؟
دراستان سیستان وبلوچستان همه یک مجموعه هستیم و نباید شمال و جنوب بگوییم ، همه ما درد و دغدغه مشترک داریم ، نه حرف مشترک ، همه باید با هم بنشینیم ، اصلاح طلبی و اصول گرایی سر جای خودش .
باید نشست مشکلات سیستان وبلوچستان را حل کرد نه ظیف یا جریان خاصی را ، باید همه را دید و یک نگاه جامع داشت . ما در استان نمی توانیم از اهل سنت بگذریم ، اهل سنت هم نمی تواند از ما بگذرد .
اصولگرایان نمی توانند از اصلاح طلبان بگذرند و اصلاح طلبان هم نباید از اصولگرایان بگذرند. گاها اشتباهاتی از سوی برخی به صورت عامه بیان می شود که استان اصولگراست یا اصلاح طلب ما باید همدیگر را باور داشته باشیم فرقی ندارد دهمرده باشد ، شهریاری و یا آقای دیگری .
نظر حضرتعالی در مورد طیف جدید اصلاح طلبان مستقل در انتخابات اسفند ماه چیست؟
یکی از نقاط بزنگاه که باعث انشقاق شد جریان انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی بر سر گزینه ها بود . من به این انشقاق خوش بین هستم ، اصلاح طلبان در استان افراد متعددی هستند و خیلی تفاوت های اساسی با یکدیگر دارند و نتوانستند با یکدیگر کنار بیایند ، از این جهت انشقاق ( اصلاح طلبان مستقل ) را بد تلقی نمی کنم ، اگر اصلاح طلبی اعتقاد است و پای بند به اصول تحت یک لوا هستند . وقتی بین افراد فاصله به وجود بیاید از هم فاصله می گیرند و یک جزیره درست می شود، اما باز مجددا دور هم جمع می شوند .
علت عدم پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان :
استان سیستان و بلوچستان در مورد انتخابات ریاست جمهوری و مجلس کاملا شرایطی متفاوت دارد ، در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای اصلاح طلب رای اول را می آورد . ولی این بار یکی از موارد عدم پیروزی رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان و وجود چهره های شاخص اصولگرا بود .
نظر شما در مورد انتصابات بومی و غیربومی در سال ۹۴ در استان:
اعتقادم بر این است که در انتصابات و بها دادن به بچه های بومی استان اصولگرایان نسبت به اصلاح طلبان بهترعمل کردند .
با توجه به اینکه حضرتعالی در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه زاهدان نامزد شدید ، لحظه ای که خبر رد صلاحیت خودتون رو شنیدید چه عکس العملی نشون دادید ؟
من رفتم فرمانداری برای گرفتن نامه صلاحیتم آقای گمرگی معاون سیاسی فرماندار زاهدان به من گفت همه اومدن اینجا دعوا کردن ، شما اومدی داری می خندی!
در پاسخ گفتم اتفاقی هستش که افتاده و جای نگرانی نیست ، ولی جالب این بود که دوستان اصولگرایم به من گفتند دلیلی نمی بینیم که رد صلاحیت بشوی!
آیا اگر شرایطی بدتر از رد صلاحیت برای شما اتفاق بیافتد، باز هم پای اعتقادات و آرمان های خود باقی خواهید ماند ؟
علی رغم اینکه روحیه شکننده ای دارم در مواقعی که باید صبر کنم صبر می کنم . اگر آرمان من رشد و ترقی جامعه باشد ، اگر آرمان عزت و آبروی ایران باشد ، اگر آرمان خیر و صلاح مردم باشد بی شک پای آن خواهم ماند .
نظر حضرتعالی در مورد حادثه اخیر کتک کاری کارمند محیط زیست توسط مدیرکل رزمی کار :
این رفتارها دور از شان یک انسان است . اعتقاد من بر این است وقتی ما در انتخاب مدیران طبیعیات و شخصیت آن ها را در نظر نمی گیریم باید منتظر وقوع هر حادثه دلخراشی باشیم . اشکال که در ساختار ما است این که افراد را برای جایگاهی که باید در نظر نمی گیریم ، چون سیستم ارتقا قانونمند نیست .
مدیریت ظرفیت می خواهد که این ظرفیت ها باید در گذر زمان خود را نشان بدهد.
این اتفاق که برای این کارمند افتاده اگر شرایط و فضا ایجاد شود چه بسا خیلی دیگر از مدیران هم این کار را بکنند ، البته بزرگترین ایراد مردم استان سیستان وبلوچستان این است که هر فردی را که به عنوان مدیر از خارج از استان برایمان آورده اند به آن تمکین و پذیرش کرده ایم .
چه بسا کتک های نخورده ای که تاثیرات منفی اش بیشتر بر کارمندان این استان تا کنون گذاشته و جایی مطرح نشده و فقط همین یک مورد رسانه ای شده و دیگر جریانات در سکوت می ماند .
در کشورهای اروپایی اگر مدیری مرتکب خطایی شود و بیمار روانی باشد به مکانی برای درمان می برند و اگر عمدی کاری کرده باشد قانونی اعمال می شود .
نظر شما د رمورد سه دولت گذشته و دولت کنونی هر کدام در یک جمله :
دولت سازندگی : کاری را شروع کرد ولی تمام نکرد .
دولت اصلاحات : بعضی از اشتباهات را تکرار کرد .
دولت مهر : امید زیادی ایجاد شد ولی عمل نکرد .
دولت اعتدال : امیدواریم .
بهاری ترین جمله سیاسی حضرتعالی در پایان این مصاحبه :
اگر قرار است کار سیاسی کنیم باید به فرهنگ بها بدهیم ./عصرهامون
رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان مثال بارز ناجوانمردی بود
چرا امثال قاضی پور رد صلاحیت نمی شوند ؟ گویا خانم حلیمه عالی پیگیر شکایت از ایشان از بابت توهین به زنان ایرانی می باشد ! واقعا جای سؤال می باشد که چرا افراد برخاسته از مردم را رد صلاحیت می شوند ولی این شخص که ادعای بسیجی بودن را نیز داره و آبروی هر چه بسیجی را برده ولی تایید صلاحیت می شود ! گندم پرس لطفا سانسورش نکن و از کسی باکی نداشته باش اگر طرف حق را می گیری