زمین های کشاورزی سیستان؛تمام انگیزه ی است که مردم برای زندگی دارند.حالا محصولات زمین های خشک و ترک خورده ای که در آرزوی آب بسر می برند در حال تخریب و از بین رفتن است و در کنار فشارهایی که محیط به یک محصول وارد میکند؛عدم رها سازی آب از جانب مسئولین به زمین های کشاورزی مردم موجب شده تا گندم و جو کشاورزان مبتلا به خرابی شود و این امر هم در دامداری منطقه و هم در تامین خوراک اصلی و اولیه یک منطقه تاثیر می گذارد.
در بسیاری از این موارد کشاورزان و دامداران سرکوب می شوند و به زودی شاهد موج مهاجرتی هستیم که عامل اساسی آن در نبود منطق؛برای زندگی مردم سیستان است.
اولین بار زمانی که خشکسالی به این منطقه رحم نکرد؛اولین بار زمانی که شهرهای شمال استان با کمبود آب مواجه بودند و با انتقال آب به زاهدان که نتیجه ی بی تدبیری بوده!!همه ی این اولین ها ضربه ی مهلکی به پیکر سیستان وارد کرد و سوء رفتار مسئولین با منطقه ی سیستان این امر را تشدید کرد و نتیجه ی آن خطر جدی است که محصولات گندم و جو کشاورزان را تهدید میکند.
تا نوروز و بهار چیزی نمانده است و به نظر میرسد بهار این سرزمین نه محصولی را می تواند برداشت کند و نه فصل سبزی را برای زمین های سیستان رقم بزند.
به اعتقاد دوستداران محیط زیست،کشاورزان و دامداران ؛این روزها مسئولینی کمر به قتل سیستانی بسته اند که بهشت آباد ایران بوده است!در الفبای زمین های سیستان آب را خط زده اند و نمی گذارند حس سر زندگی و امید در زندگی مردم جاری شود.تمام رویاهای آبادی سیستان به فراموشی سپرده شده است و مسئولین؛این بهار را از منطقه ی سیستان دریغ کرده اند.
رها سازی آب برای زمین های تشنه و محصولات کشاورزی سیستان چگونه به واقعیت می پیوندد؟؟؟تلاش برای بیداری مسئولین تا به کی به سرانجام میرسد؟؟؟رفتارهای ناخودآگاهی که شاهراه آب سیستان را بسته است چگونه میخواهد امید به زندگی این مردم را بازگرداند؟
مردمی که علائم خشکسالی را حس میکنند به زودی از اینجا مهاجرت میکنند.
مردمی که تنها درآمدشان در همین زمین ها و محصولات است ناامید شده اند…
رها سازی آب در شرایط بحرانی امسال؛اولین بار در سفر جهانگیری به سیستان اتفاق افتاد!وقتی مردم تمام تابستان را با گرمای وحشتناک و طوفانهایی که حکایت از نبود آب در دریاچه داشت سر کردند،تا صدای پای ایشان به گوش مسئولین رسید در کوتاهترین زمان ممکن آب در همه جای سیستان جاری شد به گونه ای که تا چند وقت مردم از یاد برده بودند که خشکسالی وحشتناکی آزارشان میدهد!و راه حل این خشکسالی فقط در حضور یک مسئول کشوری قابل درمان است حتی برای چند روز …
حالا با خبر شدیم که سرکار خانم ابتکار در چند روز آینده به دیارمان سفر می کنند! اگر مسئولین دست بجنبانند و با حضور ایشان آب را رهاسازی کنند تا دوباره به ظاهر همه جا گل و بلبل شود و کسی از خشکسالی صدایش در نیاید شاید زمین های کشاورزی هم سهمی از ترس برخی مسئولین استانی ببرند .
ما همیشه باید چشم به راه یک مسئول کشوری باشیم تا دل مسئولین استانی به رحم آید و آب که سرمایه ی یک سرزمین است را بر ما ببخشایند .باور چنین امری دور از انتظار مردمی است که مهاجرت نکرده اند و هنوز هم نمی توانند بار سفر از سرزمینشان را ببندند.
در واقع نحوه ی برخورد مسئولین با این فاجعه ی محیط زیستی چگونه به راه حل ختم میشود؟آیا عدم رها سازی آب و نابودی محصولاتی که دست رنج عده ای از مردم این سرزمین است و زمان زیادی برای کاشت این محصولات صرف شده است نمی توانند دل کشاورزان و دامداران را به درد آورد و مردم در فصل برداشت محصول چه چیزی را برداشت کنند؟!حسرت و آه را؟!
شرایط کنونی آب و هوایی سیستان می تواند آب را در این زمین ها ماندگار کند؛چرا که سرمای هوای زمستان این سرزمین قدرت نگه داری آب را افزایش میدهد و زمین ها میتوانند از این نعمت استفاده کنند…فصل هایی که میتواند نعمت را برای زمین های سیستان به ارمغان بیاورد در حال گذر است و زمین ها تشنه لب مانده اند!عدم رها سازی بموقع آب و نبود تدبیر و اندیشه؛خشکسالی را در منطقه تشدید می کند و نگرانی از افزایش مهاجرت مردم ؛بر این سرزمین آوار میشود.
پارسال هم کشاورزان ما با همین مشکل ( رها سازی دیر هنگام آب برای زمین های کشاورزی ) مواجه بودن امسال هم دارن با همین مشکل تکراری مواجه میشن !دلیل این اتفاق هم این هست که دو ساله که فردی که مسئول رهاسازی آب از چاه نیمه ها برای زمین های کشاورزی بوده عوض شده و این آقایی که جدید اومده تجربه و اطلاعات کافی در مورد زراعت و کشاورزی نداره و نمیدونه وقت رهاسازی آب برای زمین های کشاورزی چه زمانی هست! پارسال این آقا بعد از اینکه آسیب فراوانی به گندم های کاشته شده توسط مردم در اثر دیر آبیاری کردن وارد شد آب رو از چاه نیمه ها رها کرد که دیگه دیر شده بود!
امیدوارم مردم سیستان با تدبیر فردی متخصص به مسائل اب و کشاورزی منطقه / کسی که کشاورز و کشاورزی ، خاک و اب را خوب می شناسد کسی که برای تسکین دردهای مردم سیستان طرح انتقال اب با لوله را در سال ۱۳۸۹ بنیان گذاری کرد ، کسی که برای بیمه محصولات کشاورزی برنامه داشت ، کسی که به موقع خسارت کشاورزی را از دولت مطالبه می کرد و کسی که در تدارک ایجاد یک سازمان اجرایی متمرکز در زمینه اب و خاک و کشاورزی بود یعنی دکتر کیخا را برای نمایندگی شان انتخاب تا بلکه به همت و صداقت ایشان بار دیگر سیستان خسته رونق یابد.
برنامه که داشته نتایجش اینه وای بر روزی که برنامه نداشت کیخا
مامردم هیرمند فراموش نکردیم که دکتر کیخا آب روبه روی مابست.ازمردم میخوام گذشته ها رو فراموش نکنن.این شخص همان آدم قبلی هست بدون هیچ تغییری!!!
عزیزانم
تشویق نکنیم آب رها نشود!
مدیریتها شاید کاهلی و سستی داشته باشند اما دشمن مردم نیستند سعی کنیم کارشناسان خبره و صالح دستگاههای اجرایی را بعنوان مشاوره تخصصی در کنار رسانه داشته باشیم تا بهتر رفتار مدیران رصد و حتی رسانه راهکارهای کارشناسی شده به مدیران دهند
این را بدانیم که اب در اختیار دولت ایران نیست که مضایقه کنند و موقیت ان طرف هم با ترفند امریکایی بسیار متزلزل بهتر است با اینده پژوهی راهکارهای اقتصاد سیستان بدون آب را در کنار تلاش برای گرفتن حق آبه بررسی و اجرایی کنیم و این با انتخاب اصلح ترین و قویترین نمایندگان و پشتیبانی مطلق از نمایندگان منتخب میسر می شود
معجزه ای بزرگ با بیداری ملت رنج کشیده و هدایت بزرگان خیراندیش سیستان در حال وقوع است
یا علی مدد
اقای صفار/می گویند ادم جاهل و نادان/که هیچگاه نمی خواهد بفهمد/عقلانیت و منطق نیز او را در راه نخواهد اورد.
فهمیدن دکتر کیخا ادم های برجسته می خواهد/ایا برنامه تلویزیونی دکتر کیخا را با نمایندگان تبریز ندیدی/
نماینده تبریز فرمود به مجری برنامه اگر دکتر کیخا مسئول هم نباشد .بدون شک از برجسته ترین کارشناسان اب و خاک و کشاورزی کشور است.
دمت گرم حقا که دکتر کیخا رو شناختی اقا صفار
آقای کارشناس من هم با صفار موافقم ، دوران رای جمع کردن با اقکار جاهلیت تمام شدم و به امید خدا جاهلان و حامیان انها را به غرب چاه نیمه ۴ می فرستیم سیستان دیگه بیدار شده و ارتباطات گسترده
پس جاهلان دیگر به عنوان نماینده مجلس برای سیستان خواب نبینند و نام آنها را در موزه چاه نیمه خواهیم دید
مسئولین روی سومین خط لوله انتقال به زاهدان مطالعه کنند