رگ های حیاتی سیستان در حال بسته شدن/ سیستان در معرض ایست قلبی

  • کد خبر : 48500
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۸:۵۵
رگ های حیاتی سیستان در حال بسته شدن/ سیستان در معرض ایست قلبی
عدم رها سازی و جاری شدن آب در سال های اخیر در مهمترین شاهرگ حیاتی سیستان، باعث گردیده تا این منطقه در معرض بیماری شدید بی آبی قرار گیرد که در صورت ادامه دار شدن این مشکل، به زودی شاهد ایست قلبی و جان باختن این خطه از کشور خواهیم بود.

عدم رها سازی و جاری شدن آب در سال های اخیر در مهمترین شاهرگ حیاتی سیستان، باعث گردیده تا این منطقه در معرض بیماری شدید بی آبی قرار گیرد که در صورت ادامه دار شدن این مشکل، به زودی شاهد ایست قلبی و جان باختن این خطه از کشور خواهیم بود.

گندم خبر، خشکسالی ها پی در پی و بخصوص سه دهه گذشته داغ های بزرگی بر دل مردم سیستان به یادگار گذاشت، خشکی تالاب بین المللی هامون، پایان صید و صیادی، نابودی کشاورزی ، دامداری و کشیدن دیوار بر اقتصاد مرزی سیستان باعث گردیده کسانی که گذشته ی آباد سیستان را دیده اند از غصه و اندوه فردای سیستان مریض و برخی از آن ها دق کنند.

چه جوانانی که به دلیل نبود شغل، بیکاری و خشکسالی جلای وطن و برای کارگری سرزمین مادری خود را برای همیشه ترک کردند‌‌.

جاری و عدم جاری شدن آب در رودخانه هیرمند(خشکسالی های تاریخی سیستان) مهمترین رگ حیاتی سیستان را به خشکی کشاند و بالاترین موج‌ مهاجرت را بر جای گذاشت، مهاجرتی که مهمترین هدف آن زنده ماندن بود و مردم منطقه چاره ای جز این نداشتند‌.

چاره ای برای رفع همیشگی درد بزرگ سیستان در سال های اخیر اندیشیده نشد و تنها نسخه های موقت جایگزین یک طرح جامع و حیاتی گردید‌ و مهمترین طرح که همان انتقال آب از دریای عمان است در هاله ای از ابهام بسر می برد.

در سال های اخیر با ساخت بند کمال خان ورود آب به سیستان به مهمترین کابوس مردم و کشاورزان تبدیل گردید و شاهرگ حیاتی سیستان بجز انباشته شدن حجم خاک دیگر به‌خود آب ندید و چاه نیمه ها با خشک و خالی شدن نیز ارتفاع واقعی خود را برای مردم نمایان کرده اند.

به گفته برخی از کارشناسان سیستان با شرایط فعلی تنها می تواند چند ماه دوام بیاورد و بعد از آن بطور کامل ایست خواهد کرد .

با توجه به حجم آب قابل توجه و پیش رو بودن ذوب برف ها در کشور افغانستان اگر در مدت کوتاهی چاره ای اندیشیده نشود دیگر سیستان زنده نخواهد ماند و قرن ها بعد راجب شهر سوخته دوم تاریخ سخن خواهند گفت.

و باید دید در این ایام پایانی دوره مجلس، نمایندگان می توانند به صورت جدی پیگیر رفع این مشکل اساسی سیستان شوند یا خیر.

مجتبی نورا – سردبیر

لینک کوتاه : http://gandomkhabar.ir/?p=48500

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 8در انتظار بررسی : 3انتشار یافته : ۵
  1. مسئولان درخواب زمستانی یا به صندلی شون چسبیدن وانگاد ،نه انگار که مرگ و باز خواستی هم هست مردم نان شب ندارند بی آبی هم روش وطولانی ۳۲۰ روزه همان راه میرسد

  2. سلام کی گفته درنقشه جهان منطقه ای بنام سیستان وجوددارد راستی مگه مانماینده داریم اگه دیدی سلام برسان ۳۰سال پیش سیستان مرده است

  3. سلام ممنون از زحمات شما را بخدا کاری بکنید بر سیستان اگه نمیشه مردم همامنگ کنید تا خودمان بریم این سد را از بین ببریم

    • بله موافق هستم خودمون* باید یه کاری بکنیم*. الان ۳۰سال نشستیم منتظریم ببینیم مسئولین چیکار میکنن. که هیچ کاری نکردن تا الان وبه بعد هم کاری نخواهند کرد.

  4. بسته شدن رگ های حیاتی سیستان