گندم پرس:مهندس علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه ستاد ساماندهی مبادلات مرزی و توسعه صادرات غیر نفتی استان اظهار داشت : در راستای سیاستهای مقام معظم رهبری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی برای توسعه و تجهیز بندر چابهار وتنها در یکساله جاری بیش از ۳۰۰۰میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است .
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری جلسه ستاد ساماندهی مبادلات مرزی و توسعه صادرات غیرنفتی استان صبح امروز به ریاست استاندار و با حضور اعضاء در محل استانداری تشکیل جلسه داد .
استاندار در این جلسه ادامه داد: بندر چابهار در مسیر فعال شدن قرار گرفته است. چابهار در گذشته از نگاه برنامه ای و رویکردی دولت پنهان مانده بود که با پیگیریهای انجام شده تا سال آینده ظرفیت ترانزیت کالا از ۵/۲ میلیون تن به ۶ میلیون تن درسال افزایش خواهد یافت .
مهندس هاشمی ، بندر چابهار و دریا را از قابلیتهای منحصر به فرد استان عنوان کرد و افزود : باید به سمت تمرکززدایی از سایر بنادر برویم و بندر چابهار را به عنوان یک بندر ملی معرفی کنیم .
مقام عالی استان همچنین در بحث مبادلات مرزی با اشاره به ضرورت احداث پل دوم پایانه مرزی میلک گفت : احداث این پل علاوه براشتغالزایی ، توسعه تجارت و رونق اقتصادی دو کشور را به دنبال خواهد داشت و در شرایط پساتحریم این یک اقبال و حضوری نو برای استان است که باید هدف گذاری شود .
استاندار با اشاره به برگزاری اجلاس سفرا و استانداران در آینده نزدیک ، خواستار مطالعه برروی ۳۰ کشورشرکت کننده در این اجلاس شد و ابراز امیدواری کرد: با اختصاص یک روز به استان و برپایی نمایشگاهی از توانمندیهای اقتصادی استان در حاشیه این اجلاس ، بندر چابهار و استان سیستان و بلوچستان در این فرصت تکرار نشدنی به عنوان یک ظرفیت ملی معرفی شود.
وی افزود : پایانه های مرزی و رسمی باید تحول بندر و اقتصاد دریا محور را هدف گذاری کنند و با شناسایی لیدرهای تجارت و بازرگانی ویارگیری تجاری مناسب فرصتهای خوبی را برای توسعه استان فراهم کنند .
استانداردر بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برپایی نمایشگاه توانمندیهای استان در کشور روسیه از قطع روابط تجاری کشور روسیه با ترکیه به عنوان یک فرصت نام برد و افزود : رایزنی های تجاری و اقتصادی و نشان دادن قابلیتها و توانمندیهای استان فرصت مناسبی برای استفاده از بازار مصرف روسیه است .
استاندار افزود : هیئت خارجی اعزامی به روسیه جهت شرکت در نمایشگاه اعم از بخش دولتی و خصوصی بایستی از افراد کارشناس و خبره انتخاب شوند ومورد تأیید کمیسیون روابط خارجی و استانداری باشند.
مهندس هاشمی با اشاره به اهمیت برپایی نمایشگاه توانمندیها و قابلیتهای استان در کشور روسیه گفت :در نمایشگاه با دست پر حاضر شوید تا زینت نمایشگاههای آنجا باشد و در این راستا هدف گذاری منطبق باظرفیتهای استان ونیاز بازار روسیه باید شکل بگیرد.
مهندس علی اوسط هاشمی همچنین پیشنهاد دعوت از سفیر روسیه برای بازدید از استان و برپایی نمایشگاهی از قابلیتهای استان در زمینه مواد غذایی وپروتئینی ،محصولات کشاورزی و صیادی را مطرح کرد و افزود: می توانیم با روسیه به یک سرمایه گذاری و اسکله مشترک در بندر چابهار نیز بیندیشیم .
استاندار سیستان و بلوچستان در ابتدای این جلسه ضمن تسلیت شهادت روحانی مبارز آیت الله شیخ باقرالنمر ،این اتفاق را نشانی از همسویی عربستان سعودی با داعش و رژیم غاصب صهیونیستی دانست و افزود : شیخ نمر صدای مردم شیعه و سنی عربستان بود و فریاد آزادی خواهی و عدالت طلبی او در گوش مردم عربستان خواهد ماند و به تعبیر مقام معظم رهبری این خون جریان خواهد داشت .
در ابتدای این جلسه میرشکار رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان با اعلام اینکه زمینه پیشبرد اهداف اقتصادی و توسعه تجارت در استان فراهم شده افزود : در سالجاری ۶ درصد افزایش صادرات از استان به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار داشته ایم که اکثرا سیمان ،قیر و فرآورده های نفتی بوده است .
نورا مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری نیز در این جلسه به تشریح اهداف نمایشگاه توانمندیهای استان در روسیه پرداخت و شرایط کنونی را بهترین فرصت برای ایجاد مراودات اقتصادی استان سیستان و بلوچستان با یکی از استان های روسیه دانست و افزود: ارتباطات سیاسی خوب دو کشور ، موقعیت جغرافیایی و دسترسی آسان فرصت مناسبی برای رشد و توسعه اقتصادی استان را فراهم خواهد کرد .
اقای دلسوز سیستان چند میلیارد هم برای جاده زابل -زاهدان بفرست تا بعد از ۱۵ سال به بهره برداری برسد تا بتواند حجم صادرات و واردات شما از بندر چابهار را جوابگو باشد