شهرگندمــــ : اولین همایش ملی انرژیهای تجدید پذیر و توسعه پایدار در دانشگاه زابل برگزار گردید.
تلاش قابل تقدیر دکتر اوکاتی و دانشگاه زابل جهت عملی کردن استفاده از انرژیهای نو
دانشگاه زابل و در راس آن دکتر اوکاتی صادق نشان داده است که عزم خود را جذم کرده تا بحث استفاده از انرژیهای نو در سیستان را به یک مبحث مهم و عملی تبدیل کند و با توجه به عملکرد این دانشگاه دراین حوزه میتوان گفت که این عزیزان از حالت شعاری خارج و به مرحله عمل ورود کرده اند.
یکی از این تلاشها برگزار همایش های گوناگون محلی و استانی دراین حوزه میباشد که حال با برگزاری اولین همایش ملی , بزرگ و با اهمیت انرژیهای تجدید پذیر و توسعه پایدار در دانشگاه زابل نشان دادند که قدم در راهی عملی جهت استفاده بهینه از پتانسیلهای سیستان گذاشته اند که این مساله و تلاش قابل تقدیر است و جای تشکر دارد.
نکته قابل تقدیر : برگزاری همایش با حضور بزرگان صنعت انرژی کشور (دولتی و خصوصی)
به گزارش شهرگندمـــ نکته حائز اهمیت و قابل تقدیر این همایش حضور مسئولینی وزارت نیرو و کشاورزی و شرکتهای خصوصی بزرگ در صنعت انرژیهای نو بود , که بسیار جالب توجه و با اهمیت بود.
ازجمله این میهمانان میتوان به حضور حسین صفایی رئیس سازمان تعاون روستایی کشور , دکتر گرشاسبی معاون سازمان منابع طبیعی کشور , مهندس امیر طاهری مدیرعامل شرکت صبا نیرو تنها تولید کننده توربینهای بادی در خاورمیانه , دکتر ساتکین مدیردفتر انرژی باد و امواج سانا و رئیس انجمن انرزی ایران , مالکی معاون استاندار , دکتر ابوترابی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس پژوهشکده انرژیهای نو مشهد , دکتر اوکاتی رئیس دانشگاه زابل , دکتر بهزادمهر رئیس دانشگاه دریانوردی چابهار , موسوی مدیرعامل بانک کشاورزی استان و . . .
نکته قابل تاسف : عدم حضور مسئولین استانی و نمایندگان سیستان
عدم حضور مسئولین استانی بخصوص در روز دوم این همایش بزرگ و با اهمیت بسیار تاسف برانگیز بود.
چند تن از سخنرانان نیز به این مساله واکنش نشان دادند , یکی از سخنرانان بطور مستقیم از عدم حضور مسئولین محیط زیست کشور و بخصوص مدیرکل محیط زیست استان گلایه کرد و گفت : جا داشت که با توجه به اینکه این مساله مستقیم با محیط زیست درارتباط میباشد یکی از معاونین سازمان محیط زیست کشور و یا حداقل مدیرکل استان دراین همایش حضور میداشتند.
حرف ایشان و گلایه دیگر عزیزانی که از تهران و دیگر شهرهای کشور , دلسوزانه دراین همایش شرکت کرده بودند صحیح بود , جا داشت که مسئولین استانی دراین همایش حضور میداشتند که متاسفانه چنین نشد.
حال استاندار بتازگی از سفر و ماموریت خارج برگشته بودند اما شایسته بود که روز دوم نیز همچون روز اول یکی از معاونین ایشان در این همایش حضور میداشتند , تنها شرکت کننده از سوی استانداری اربابی مدیرستاد بحران استانداری بود.
عدم حضور مسئولین برق استان و نمایندگان سیستان درمجلس شورای اسلامی نیز بیش از دیگران مشهود بود و عدم حضورشان کاملا محسوس بود.
ابتدا فکر میکردیم شاید این عزیزان به همایش دعوت نشده اند اما پس از سوال از دبیر همایش ایشان فرمودند که با تمامی مسئولینی که لازم بوده دراین همایش حضور داشته باشند اعم از نمایندگان استان و مسئولین استانی تماس گرفته شده , اما متاسفانه مشاهده میشود که حضور نیافته اند.
اما دبیرهمایش گفت : بنده شخصا با نمایندگان سیستان تماس گرفته ام و از آنها دعوت کرده ام , حتی دعوتنامه ها نیز به دفاترشان ارسال شده است , اما . . .
تصمیم گیران بخش انرژی کشور اعم از مسئولین دولتی و فعالین بخش خصوصی با سخنرانیها و مباحثی که مطرح شد بسیار به سرمایه گذاری و موفقیت استفاده از انرژیهای نو در سیستان امیدوار شده بودند , آیا اگر حمایت نمایندگان مردم و مسئولین استانی نیز دراین زمینه وجود میداشت این دلگرمی بیشتر نمیشد ؟
در هفته های گذشته همه ما به این نتیجه رسیدیم که تنها راه حل برون رفت از مشکلات فعلی درکنار هم بودن است و بس , حال چرا از این رخدادهای بزرگ درس نمیگیریم , الله اعلم
مطالبات مردم در زمینه استفاده از انرژیهای نو را چه کسی پیگیری کند؟
یکی از دیگر سخنرانان حرف زیبای زد و گفت : مباحث بسیار خوبی که دراین همایش مطرح شد باید به یک مطالبه تبدیل شود تا مسئولین امر آنرا پیگیری نمایند , سوال این است که این مطالبه که ایجاد شده است را چه کسانی باید پیگیری کنند , کسانی که حتی زحمت حضور دراین همایش را به خود نداده اند ؟؟؟؟؟
جناب دکتر اوکاتی از زحمات جنابعالی بسیار ممنونیم/ان کسی که عملکرد شما را زیر سئوال می برد ای کاش یک ذره به عملکرد خودش مراجعه میکرد . می دید چه بلایی بر سر سیستان اوردند/به نظر بنده که تا حدودی اعضائ هیات امنا دانشگاه زابل را می شناسم همه ان یزرگواران نخبه ملی و کشوری بوده و اگر این اقا می خواهد عضو هیات امنا باشد /واقعا در مقایسه با انها اگر من به انها نمره بیست بدهم به ایشان نمره صفر هم نخواهم داد.این دوست باید بداند چهار سال غم انگیز بر سیستان گذشت و مردم انشاءالله اینبار راه خوبی را خواهند رفت/.
دوست عزیز دکتر اوکاتی انسان شریفی است ولی کاش …. نمایندگان این دوره رو عضو هیت امنا میکرد ….
از وزارت نیرو و وزارت کشاورزی کسی نبوده و همایش سودی برای سیستان ندارد
البته نظر شما محترم هست ولی
منابع طبیعی زیر مجموعه کجاست ؟ البته وزارت جهاد
سانا و انجمن انرِی باد زیر مجموعه کجا هستند ؟ وزارت نیرو
دوست عزیز لازمه انتقاد اینه که حتی اگر با نیت تخریب – که خدای ناکرده نیت شما این نیست- قراره انتقاد کنیم لااقل اندک مطالعه ای داشته باشیم که صحبتمون زیر سئوال نره
دوست عزیز نهادهای تزار اول کشور مثل محمع تشخیص مصلحت پای کار اومدن. وزارت جهاد و محیط زیست و …. چطور شما می گیرد نفعی برای سیستان نداشته ؟
هماهنگی برای گردهمایی این همه مسئول طراز اول کشور آن هم در زابل با پشتیبانی علمی و آکادمیک کار ساده ای نیست . کار بزرگی بوده که برای سیستان انجام شده امیدوارم خدا به همه مسببانش پاداش خیر و عاقبت بخیری عطا کنه
دوستان توجه کنند بنده با خانم عالی و سیدباقرحسینی صحبت کردن گفتند که اطلاعی از قبل نداشتن و شب قبل همایش دبیر کنفرانس بهشون زنگ زده میگن ما چطوری روز بعد میآمدیم زابل بدون هیچ اطلاعی از هدف برگزاری همایش این عزیزان گفتند بزودی در اسفند ماه با حضور وزیر نیرو این کنفرانس در سیستان پیگیری میشه
جناب رضا از ژاله ای
پنج شنبه من با پرواز از تهران آمدم سرکار خانم عالی و آقای حسینی هر دو از تهران آمدن به زابل چرا روز دوم کنفرانس به این مهمی را شرکت نکردن،………..
سوال:
حالا غیر از مسئولین ، چند نفر پژوهشگر در این کنفرانس شرکت کرده اند؟این عکس ها که بیانگر اونه که استقبال برای این کنفرانس خیلی کم بوده! با توجه به هزینه های صورت گرفته و توجه کشور به اقتصاد مقاومتی، این کنفرانس چه خروجی مفیدی برای منطقه داشته است؟ بحث انرژی های نو و استفاده از انرژی باد و آفتاب، سال هاست که در ایران و منطقه مطرح است ، آیا قول خاصی برای احداث مراکز استحصال زودهنگام از این انرژی ها گرفته شده است؟ اگر جواب مثبت است، دانشگاه زابل زمان این رخداد بزرگ را اعلام فرمایند.
کار بسیار بزرگی بود. قطعا تلاش های دکتر اوکاتی نشان دهده توجه ایشان به پتانسیل های بالای منطقه هست امیدوارم همه روزی فارغ از وابستگی ها و دلبستگی ها به بهبود وضعیت سیستان کمک کنیم.
از اینکه زمینه سازی برای سرمایه گذاری می شه بسیار متشکر
دوستان هرجا دلشون بخواد شرکت میکنند و هرجا نخواد هم شرکت نمیکنند
سیستان با نامه و نامه نگاری آباد نمیشه . این قبیل کارهای عملی هست که زمینه ساز آبادی سیستان هست. دلسوزان سیستان رو شناختیم
با سلام این سطح فکر مسولان است که چه دبدگاهی به این موضوع مهم دارند اما با اراده و همت دانشمندان سیستانی هنگامی که یک دستاور در این زمینه کسب شود یک یک برای جلو انداختن و چسباندن خود به موضوع از هم سبقت می گیرند!!! با تشکر از زحمات مسولان دانشگاه زابل که می دانم این کم لطفی ها اثری بر مسیر علمی آنها ندارد.
خوب اینجا حتما حلوا و خرما نمیدادن ؟؟؟؟
به نظرم کوتاهی از دانشگاه زابله
درسته باید تیتر میزدن مراسم ختم انرژیهای تجدید پذیر و توسعه پایدار بعد میدیدین که چند نفر حضور پیدا میکردند
برگزاری اینچنین همایش هایی مستلزم تلاش زیادی است جناب آقای دکتر اوکاتی و همکاران تلاشتان ستودنیست امید به فردایی روشن برای سیستان داغدار دارم. جواب بی اعتنایی ها در اسفند 94 انشاالله…
دلیل سیدباقرحسینی خآنم عالی فقط جلسه داشتن درمجلس بوده و همچنین جلسه مهم دکترسیدباقرحسینی با وزیر دفاع سردار دهقان متاسفانه دبیر کنفرانس موسوی نیک اطلاع کافی نداشتند
ظاهرا پاسخ دعوت نامه کنفرانس به شما ارجاع شده که اینقدر دقیق اطلاع دارید.
این قضیه انرژی ها رو من سال قبل از سیدباقرحسینی شنیدم ایشون جلساتی هم با وزارت نیرو داشتن
بالاخره هر کاری که منشا ثمر بشه برای سیستان مانگدار خواهد بود. اتفاقی خوبی که در این کنفرانس افتاد این بود که مقامات مهم و مطرح کشوری برای سومین بار (بعد از دو کنفرانس باد ) در سیستان امدند و قطعا این موضوع در سرمایه گذاری ها و توسعه اشتغال تاثیر خواهد داشت.
سلام معاون برنامه ریزی مشارکت داشته اند و ماموریت خارج کشور مانع شد بهتر بود از قبل ریاست دانشگاه با متولیان استان هماهنگ می نمود شاید یک تصمیم بهتر و منسجم تر با هم نائل میگردیدندبخصوص شرکت توزیع برق که خود فرزندسیستان و از نخبگان بشمار می رود . مدیر برق هم همراه بنده در ماموریت بودند.
اقای استانداربنده یکی از طرفداران اقای روحانی بودم ولی بی مهری جنابعالی را که میبینم میگم ای کاش اصلا نبودم و به یاد داشته باش اه این مردم هم در دنیا و هم اخرت گریبانگیر شما خواهد شد.
از توضیحات استاندار محبوب استان تشکر میکنم بله باید آقای اوکاتی رییس دانشگاه قبل از برگزاری همایش چندین جلسه با استاندار و مدیران شرکت برق استان و مدیران کل و خصوصا نمایندگان میداشتند تا نمایندگان سیستان رایزنی میکردن و چند نفر از کمیسیون انرژی مجلس و هیت رییسه مجلس و وزرا رو میآوردن زابل تا اقدام جدی و عملی بکنن نه اینکه برای نمایندگان یک روز قبل مراسم کارت دعوت بفرستد اونا تهران هستند چطور میتونه خودشونو روز بعد به همایشی که هیچ اطلاعی ازش ندارن برسونن!!!! درود بر استاندار فرهیخته ونمایندگان محبوب سیستان
سلام آقا رضا… یک ماهه داخل شهر تبلیغ کنفرانس در میادین شهر نصب شده.. تلویزیون و رادیو هم بماند که تبلیغ می کردن…. من که یک کسبه ساده هستم روزی ده بار تبلیغ کنفرانس رو توی این مدت شنیدم و دیدم… صرفا جهت اطلاع
آقایان کامران و داود
من روز پنج شنبه 25 دی ماه با پرواز تهران به زابل آمدم و برای همین کنفرانس هم آمدم در این پرواز …………. تشریف داشتند کنفرانس در روز دوم ساعت 9 صبح شروع شده، چرا در کنفرانس شرکت نکردند (دوستان مردم را احمق فرض کردن خیلی کار ناجوانمردانه ای هست). ………………بین ساعت سه و ده دقیقه تا سه و سی دقیقه ی روز جمعه مورخ 26 دی ماه در خیابان باهنر 5 مجلس ترحیم دانشجو روح الله بامری عباسی تشریف داشتند………………
یعنی این دو ستان اینهمه بنر و تبیلغات زمان برگزاری همایش را ندیدند/ ………… این طرز تفکر/ در یک هفته صد همایش در فلان نقطه کشور برگزار میشه/ اینهمه…. رخ نمی دهد/سیستان با این نگاهها رو به زوال خواهد بود.
سلام علیکم
با توجه به کامنتهای ارسالی شما عزیزان و به جهت روشن شدن بیشتر این موضوع تماس تلفنی با جناب دکتر اوکاتی داشتم و از ایشان دراین خصوص سوالاتی را مطرح که برآیند صحبتهای بنده و ایشان اینچنین بود :
ایشان ضمن تقدیر و تشکر از توجه استاندار به این مساله فرمودند آقای مهندس هاشمی استاندار محترم همیشه حامی و پشتیبان قضیه استفاده از توسعه انرژی های تجدید پذیر بوده اند. دوستان عزیزمهندس جاهد مدیرعامل محترم شرکت برق منطقه ای و مهندس رخشانی مهر مدیرعامل عزیز شرکت توزیع هم همینطور. اما برنامه ریزی برای کنفرانس از یک سال قبل انجام و پوسترهای آن 5 ماه پیش چاپ و توزیع شده بود تا محققین فرصت کافی جهت تهیه مقالات علمی داشته باشند. ریاست دانشگاه ازبیش از یک ماه قبل مکاتبات با استانداری و سایر ارگانها را انجام داده و حتی حضورا خدمت این عزیزان رسیده اندودرخصوص کنفرانس با انان بحث وگفتگوداشته اند.آقایان مهندس جاهد ومهندس رخشانی و مهندس مالکی معاونت برنامه ریزی استان از جمله این عزیزان بوده اند .
که البته عذر آن دو عزیز که در ماموریت بوده اند پذیرفتنی است. ومهندس مالکی عزیز هم حضورفعال در کنفرانس داشته اند که جای دارد از این عزیزان تقدیر و تشکر نمایم
دعوت نامه های مسئولین استان و شهرستان و از جمله نمایندگان محترم هفته گذشته به دفاتر انها ارسال شده بود .و تماس تلفنی صرفا جهت یادآوری هم ازطرف دکتر موسوی نیک دبیرمحترم کنفرانس صورت گرفته است.باتوجه به این که روز اول کنفرانس به مسائل علمی وروز دوم به پنل های تخصصی مرتبط به توسعه پایدار وخصوصامسائل سیستان اختصاص داشت انتظار می رفت نمایندگان محترم که به همراه تعدادی از میهمانان روز دوم به زابل تشریف آوردند با حضوردرپنل های فوق به غنای جلسات می افزودند. ریاست محترم سازمان انرژی های نو ضمن تماس تلفنی با ریاست دانشگاه ازبرگزاری کنفرانس قدردانی و بعلت سفرخارج از کشورعذرخواهی کردند و رئیس دفترانرژی باد سازمان را که فردی موثر و از مدیران ارشد سازمان بودند به جای خود اعزام نمودند.
بیش از 18 سازمان وارگان از کنفرانس حمایت مادی و معنوی نمودند. مجمع تشخیص مصلحت نظام ،سازمان انرژی های نو ایران، صدا و سیمای جمهوری اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، بانک کشاورزی کشور، استانداری سیتان وبلوچستان، بانک ملت،شرکت مدیریت منابع آب ایران،و……که جهت اطلاع از اسامی انها می توانید به وب سایت کنفرانس درسایت دانشگاه زابل مراجعه کنید.
آنچه اتفاق افتاد تلاشی برای توسعه منطفه بوده است وانتظار می رود همه کسانی که دغدغه توسعه منطقه را دارند تمام گلایه ها و دلخوری های خود از یکدیگر را فراموش و در چنین رویدادهایی مشتاقانه شرکت و از هر گونه تلاش و کوشش برای خوب برگزارشدن ان دریغ نفرمایند.
بحث انرژی های تجدید پذیر از اساسی ترین موضوعات مرتبط با توسعه پایدار سیستان می باشد. که هرگونه غفلت درمورد آن موجبات گلایه و ملامت ایندگان را در برخواهد داشت.
جناب دهمرده سلام
این خبر را پیگیری می کردم که امروز تیتر صفحه هفت روزنامه همشهری نظرم را جلب کرد. متاسفم که در تهران این اتفاق آن چنان درک شد ولی در سرزمین انرژی ایران سیستان مورد غفلت تعمدی برخی ها قرار می گیرد.
http://www.hamshahrilinks.org/Doclib/Hamshahri/index.html
مطمئنم مردم سیستان خدمتگذاران صدیق خود را یاری خواهند داد
اتفاقا نمایندگان از همایش اطلاع داشتند و با پرواز صبح پنج شنبه ساعت 8:30 وارد زابل شدند و این همایش ساعت 9:30 در دانشگاه شروع شد ولی ایشان در آن شرکت نکردند چونکه جلسات مردم داری داشتند.
این نیز میگذرد به امید خدا
با سلام.من که یک کاسب هستم اطلاعیه ها ی این همایش رو که در سطح شهر نصب شده بود فکر کنم دو ماهه در میادین اصلی شهر هستش…صدا و سیما هم که به صورت زیر نویس تبلیغ می کرد………………………………………………………….این همه مسولین منطقه شرکت کرده بودند…از وزارت..از استانداری…نمایندگان کجا هستند..حداقل مشاورینشون کجا هستند…
به نام خدا
با سلام
درود بر نمایندگان سیستان که ……….
به نام خدا
با سلام
سیستان توانایی تولید برق یک سوم کشور ما را دارد .
یعنی سیستان می تواند 20000مگاوات برق تولید کند .
این حرف من نیست حرف متخصصان صنعت برق است .
وی می گوید: گروه های متفاوت خارجی هم برای احداث نیروگاه های بادی در منطقه سیستان دیدارهای زیادی داشته اند گروه هایی از کشورهای فنلاند، انگلیس، اسپانیا، قبرس و استرالیا متقاضی احداث نیروگاه بادی در منطقه سیستان می باشند.ایرانیان مقیم استرالیا از دیگر گروه هایی هستند که برای احداث نیروگاه از استان دیدار کرده اند.
دکتر عظیمی یکی از ایرانیان مقیم استرالیاست که در کشور استرالیا با نیروگاه بادی 8 هزار و 500 مگاواتی برق تولید می کند.اشتغال زایی از دیگر مزیت های احداث نیروگاه های بادی می باشد. در کشورهای اروپایی برای یک مگاوات برق بادی 15 تا 19 نفر اشتغال ایجاد می شود.
«مهندس سرگلزایی» می افزاید: این رقم در کشورهای در حال توسعه به راحتی می تواند دو برابر شود و قطعا در منطقه سیستان و بلوچستان با احداث کارخانجات تولید و تجهیزات و لوازم جانبی توربین های برق بادی برای تعدادی از جوانان متخصص و نیمه متخصص اشتغال زایی خواهد شد.
هزینه توربین های تولید برق از باد در کمتر از حدود 3 سال جبران می شود که خود توجیه اقتصادی بالای احداث این نیروگاه ها را نشان می دهد. از اول تیرماه 88 تا آبان ماه 89 اولین توربین بادی 660 کیلوواتی آزمایشی سیستان یک میلیون و 400 هزار کیلووات ساعت برق تولید کرده است که اگر سوخت مصرف می شد 700 هزار لیتر گازوئیل باید مصرف می شد که حدود 450 میلیون تومان صرفه جویی شده است. حال با توجه به شرایط منطقه و نیاز کشورهای همسایه و درخواست برق از ایران از طرف پاکستان- هزار مگاوات- و تمایل سرمایه گذاران احداث نیروگاه های آزمایشی توسط دولت ضروری می باشد.
مشاهده خبر کامل در آدرس زیر :
سیستان از نقاط منحصر به فرد جهان برای احداث نیروگاه بادی
بادها یی که بر باد می روند
http://news.tavanir.org.ir/press/press_detail.php?id=20420
اگراز این موضوع مهم غفلت کنیم باید مطمئن باشیم که مردم سیستان
در آینده ضرربزرگی خواهند کرد .