بجای قطع انتقال سوخت از مرزهای سیستان و بلوچستان، باید با احیای طرح رزاق، مردم را از این چرخه منتفع کنیم.
گندم خبر, جلسه ساماندهی انتقال سوخت از مرزهای استان سیستان و بلوچستان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور برگزار شد.
در این نشست که به پیشنهاد مالکی نماینده زاهدان و رئیس فراکسیون استانهای مرزی صورت گرفت آقایان نبویان نماینده تهران از کمیسیون اصل ۹۰، درخشان نماینده ایرانشهر از کمیسیون صنایع ، نخعی نماینده نهبندان از کمیسیون انرژی و نفت ، فرماندهان سپاه پاسداران، و ناجا و مدیران دستگاههای مختلف ازجمله معاون وزیر وزارت نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران حضور داشتند.
در این جلسه گزارش مفصلی از آخرین وضعیت چرخه انتقال و قاچاق سوخت به کشورهای پاکستان و افغانستان توسط حاضرین داده شد و نیز علت توقف طرح رزاق و عدم اختصاص سوخت از ناحیه شرکت ملی نفت ایران توسط فرمانده قرارگاه شرق سپاه به اعضای جلسه بیان شد.
مالکی در این جلسه با اشاره به میزان روزانه هفت تا ده میلیون لیتر سوخت که از مرزهای استان سیستان و بلوچستان بصورت قاچاق خارج میشود، گفت: متاسفانه با وجود اینکه سالهاست این حجم سوخت از استان خارج میشود اما مردم نجیب سیستان و بلوچستان هیچ منفعتی از این موضوع نبرده اند.
مالکی در ادامه تاکید نمود: در سال ۹۱ برای اولین بار انتقال و فروش سوخت از دو مرز کوهک سراوان و میلک سیستان به دو کشور پاکستان و افغانستان رسما اجرا و در آمد حاصل از آن به حساب کلیه مرزنشینان استان واریز شد ، در شرایط کنونی هم که شرایط بحرانی مردم استان بعلت خشکسالی و ریزگردها و گرانی و تورم امان را از مردم بریده است انتظار میرود که دولت تمام توانش را جهت کاهش مشکلات و بهبود سطح زندگی مردم صبور استان بکار گیرد و از فرصتهای مرزی با توجه به نیاز دو کشور استفاده نماید .
رئیس فراکسیون استانهای مرزی افزود: اینکه این حجم از سوخت از استانهای مختلف جمع آوری میشود و صرفاً از مرزهای سیستان و بلوچستان به کشور همسایه منتقل میشود جز حوادث جاده ای و بدنامی برای مردم نجیب سیستان و بلوچستان چیزی نداشته است .
دیگر نمایندگان ملت از جمله آقایان درخشان از عدم توجه به معیشت مردم خصوصا مرزنشینان استان نکات مهمی را بیان کرد که مورد توجه قرار گرفت. نخعی و نبویان نیز در این جلسه نقطه نظرات تخصصی خود را ارائه نمودند و در پایان مقرر شد ؛ اولا طرح رزاق مجددا با مکانیزم جدید برای شمال و جنوب استان اجرا شود ، ثانیا ؛ کمیته ای برای ساماندهی میزان سوخت مورد نیاز و نحوه انتقال سوخت از مرزهای سیستان و بلوچستان و نیز چگونگی واریز درامد حاصل از آن مستقیم به حساب مردم ، متشکل از ارگان های مختلف دولتی، نظامی و امنیتی تشکیل شود تا از این طریق علاوه بر رفع عنوان قاچاق از این حوزه، محلی برای ارتزاق مرزنشینان شریف سیستان و بلوچستان در شمال و جنوب استان ایجاد شود.
همچنین مقرر شد جلسه بعدی در مجلس شورای در جهت تسریع اجرای طرح تشکیل شود.
گفتنیاست عدم حضور استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه مورد انتقاد شدید رئیس محترم ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفت.