تاریخ : یکشنبه, ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲ Sunday, 4 June , 2023

آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه برق بادی در دانشگاه زابل

  • کد خبر : 25786
  • ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۹
آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه برق بادی در دانشگاه زابل

گندمــ پرس : رییس دانشگاه زابل گفت: پروژه ساخت نیروگاه برق بادی با ظرفیت تولید زیر 50 کیلو وات در این دانشگاه آغاز شده و تلاش داریم تا 6 ماه آینده از آن بهره برداری شود. به گزارش گندمـ پرس , محمود اوکاتی صادق روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: […]

گندمــ پرس : رییس دانشگاه زابل گفت: پروژه ساخت نیروگاه برق بادی با ظرفیت تولید زیر 50 کیلو وات در این دانشگاه آغاز شده و تلاش داریم تا 6 ماه آینده از آن بهره برداری شود.

به گزارش گندمـ پرس , محمود اوکاتی صادق روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نیروگاه با هدف بررسی عملی امکان پذیر بودن تامین درآمد برای اقشار با توان مالی محدود به ویژه روستاییان منطقه راه اندازی خواهد شد.

81678300-70026132

 

وی با اشاره به دریافت کمک از معاونت فناوری ریاست جمهوری برای راه اندازی این نیروگاه تصریح کرد: محاسبات علمی کارشناسان برای تامین درآمد با راه اندازی این نیروگاه امیدوار کننده است به طوری که با عملی کردن آن خانوارها می توانند علاوه بر تامین برق مورد نیاز خود، برق مازاد بر مصرف را بر اساس هزینه های تعبین شده به وزارت نیرو بفروشند.

رییس دانشگاه زابل ظرفیت استفاده از انرژی ها تجدید پذیر در سیستان را بالا دانست و اظهار داشت: منطقه سیستان به ویژه دشت میل نادر و شهر جدید رامشار محلی مناسب برای ساخت نیروگاه های بادی است اما به دلیل نبود زیر ساخت های لازم مانند پست فشار قوی، علاقه مندان از سرمایه گذاری در آن اجتناب می کند.

وی از مسوولان مربوطه خواست با ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز و ارائه تسهیلات زمینه را برای نقش آفرینی سرمایه گذاران در منطقه فراهم کنند.

اوکاتی صادق گفت: دانشگاه زابل به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان با ایجاد رشته مهندسی برق گرایش قدرت زمینه را برای پرورش نیروی متخصص در منطقه فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: به طور قطع اگر نیروی متخصص برای بکارگیری در نیروگاه های بادی منطقه تامین شود، سرمایه گذاران بدون هیچ دغدغه ای در این زمینه فعالیت خود را آغاز می کند.

وی برگزاری همایش انرژی های تجدید پذیر و توسعه پایدار در این دانشگاه را با نگاه علمی و جمع آوری مقالات عنوان کرد و گفت: در این همایش علاوه بر ارائه بیش از 30 مقاله به صورت سخنرانی، مجموعه مقالات در یک کتابچه جمع آوری و به مراکز علمی سطح کشور ارسال شد.

رییس دانشگاه زابل افزود: در این همایش مسوولان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، صبا نیرو و سرمایه گذاران با ظرفیت های استفاده از انرژی های تجدید پذیر در سیستان آشنا شدند.

وی کسب اطمینان از خرید تضمینی برق تولید شده توسط نیروگاه برق بادی را یکی از دغدغه های مهم سرمایه گذاران عنوان کرد.

افزون بر 17 سال خشکسالی پی در پی معضلات زیست محیطی فراوانی برای سیستان ایجاد کرده است به طوری که بسیاری از مردم منطقه ناگزیر به مهاجرت شده اند.

این در حالی است که منطقه سیستان از ظرفیت بسیار بالایی برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر به ویژه نصب و راه اندازی نیروگاه های بادی برخوردار است و بهره برداری مناسب از این ظرفیت می تواند علاوه بر رونق اقتصادی منطقه، مشکلات معیشتی مردم بومی را برطرف کند

لینک کوتاه : http://gandomkhabar.ir/?p=25786

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 18در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۸
  1. چهار سال قبل ایده ی ساخت کولر بادی با هزینه ی بسیار کمتر از کولرهای برقی آبی موجود در بازار را به خیلی از نهادها دادم که هم طرحی اشتغال زا بود و هم به صرفه و ارزان و اقتصادی.کسی حمایتم نکرد. آیاکسی هست حمایت مالی ام نماید و یا این طرحم را به بنیاد ملی نخبگان معرفی کند؟توربین بادی بسیار گرانقیمت و از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

    • طرح تون رو اول ثبت کنید و بعد به شرکت های مطرح ایرانی ارسال کنید اگر توجیه اقتصادی داشته باشه حتما اونها پیش قدم میشن
      دوست عزیز بر اساس کدام مطالعات می فرمایید توربین توجیه اقتصادی نداره ؟ اگر تخصصی در این زمینه دارید لطفا نتایج تحقیقاتتون رو منتشر بفرمایید.

      • حمید رضای عزیز. چند وقت قبل طرح آبگرمکن خورشیدی آمد به خاطر مشکل ریزگردها و گران بودن و سرقت فتوسلهای پشت بام و چینی بودن وبی کیفیت بودن قطعات و…شکست خورد . بعد از آن طرح نیرو گاههای کوچک خورشیدی آمد که برق منازل تامین بشه مازادش رو به شبکه تزریق کنند.مسکوت ماند و به دلایلی نیامده رفت.بعد از آن طرح اسپیلتهای خورشیدی آمد.نیامده رفت. عزیز من لطفا اگر اطلاعات دقیقی دارید بفرمایید من لج بازی ندارم گوش میدم.این طرح، یک طرح تحقیقاتی و بسیار گران قیمت است.نمی تونم بگم محکوم به شکست است اما برق تولیدی آن در برابرقیمتش فکر نمی کنم مقرون به صرفه باشه.اجازه بدیم اجراش کنند. استقبال مردم .تعداد توربینهای نصب شده و…. نشان خواهد داد موفقیت طرح چقدر است. صرفا به جهت اینکه دانشگاه زابل اجرا می کنه نمی تونیم بگیم موفقه.چرا ؟زیرا دانشگاه زابل هم طرح های شکست خورده ی بسیاری دارد. تحقیق کنید مرکز تحقیقات کشاورزی. پژوهشکده ی تالاب هامون . پردیس 2 پولی دانشگاه زابل به چه سرنوشتی دچار شده اند. و چقدر در مهار ریزگردها موفق بوده اند ؟ من معتقدم سریعا و صریحا و تند نباید موضع گیری کنیم و به به و چه چه بزنیم و بعدش هم مثل ایجاد ششم ابتدایی و پیش دانشگاهی که در سطح وزارت آموزش و پرورش اجرا شد و اولش به به و چه چه زدند و اکنون نفس های آخرش را می کشد عمل کنیم. به اضافه ی ضرر های جبران ناپذیری که به دانش آموزان و سیستم آموزشی و معلمان و مدارس وارد کرد .برادر گلم واقع بین باشیم و احساساتی به هم نپریم .ممنون و سپاسگزارم.

  2. تلاش های آقای دکتر اوکاتی بسیار قابل توجه و جای قدردانی دارد. ان شالله سایر مسولان با ایشان همکاری کنند

  3. نمیخواد نیروگاه برق بادی احداث کنید
    …………….
    خیلی از بچه های نخبه سیستانی در دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر و علم صنعت و …. فارغ التحصیل شدن ولی در بورسیه های دانشگاه هیچ سهمی نداشتند
    چرا دراین خصوص شفاف سازی نمی شود
    هدف تاسیس دبیرستان دانشگاه چه بوده؟؟؟!
    هدفش این بوده که نفر اول دانشکده هوا فضای دانشگاه امیرکبیر باید تو یه کارخونه تو تهران کار کنه؟!!
    رتبه بیست کنکور سراسری و کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت بیاد تو دانشگاه زابل امریه بگذرونه و….
    وای خدا
    وای خدا
    این زابل برای چی خرابه شده ببینید و لذت ببرید
    …….

    • علی آقا هر سال فراخولن جذب هیات علمی داده میشه و اتفاق بیشترین درخواست هم در رشته های فنی و مهندسی است و آقایان متقاضی باید شرکت کنند. خیلی ها کار توی شرکتای تهرانی رو بر خدمت در دانشگاه زابل حتی به عنوان عضو هیات علمی ترجیح می دهند

      • فکر کنم اون بچه ها آنقدر سواد داشته باشن که بتونن موقع اعلام فراخوان برای جذب ثبت نام کنن
        ولی مشکل اینجاست وقتی فراخوان داده میشه
        دوستان شهرستانی جذب میشن و سیستانی ها رد میشن این فراخوان به چه دردی میخوره؟؟؟
        شما حرف من رو متوجه نشدی
        آقای اوکاتی زحمت بکشه لیست واقعی جذب شده ها رو انتشار بده

    • علی آقا روند جذب اعضای هیات علمی در چند سال اخیر بر طبق قانون جدید و طی ثبت نام در سایت جذب و نظر وزارتخانه میباشد و نظر رییس دانشگاه در این امر موثر نمی باشد لطفا در شهریور ماه و بهمن ماه به سایت جذب وزارت علوم سر بزنین …. در ضمن دکتر اوکاتی بخاطر جذب بیش از حد و بورسیه ی 110 نفر از اعضای هیات علمی مربی دانشگاه زابل به مقطع دکتری که بیش از 80 درصد آنان بومی هستند در وزارتخانه مورد انتقاد و حسد هستند
      البته از انتقاد شما خوشحال شدم که نسبت به سیستان بی تفاوت نیستید و نباید باشید

  4. ممنون دکتر

  5. تشکر دکتر

  6. آخه مردم روستا های زابل چی دارن که بیان توربین بادی بخرن و بعد برق تولیدی رو به شرکت توزیع بفروشن؟

    • حسن آقا وقتی اطلاع نداری نظر نده. این طرح دکتر اوکاتی با حمایت مالی دکتر و دارای توجیه اقتصادی برای روستاییان هست. در جریان جزویات نیستید

  7. تشکر از زحمات اقای اوکاتی انشا… که طرح مربوطه عملیاتی شود

  8. تشکر جناب دکتر

  9. بالاخره میخواد یه کار مثبت تو زابل انجام بشه امیدوارم به إتمام برسه و مثل پروژه های دیگه نصفه رها نشه

  10. دکتر بهتره به امور دانشگاه برسند تا به جیب مردم
    چرا معاونتها …………….
    چرا در تابستان کتابخانه و سایت اینترنتی و ازمایشگاهها با توجه به دانشجوی ارشد و دکترا تعطیل می شوند؟
    چرا هیات های علمی غیربومی جذب می شوند؟
    ………………
    چرا هیات های علمی غیربومی پس از دانشیار شدن خیلی راحت دانشگاه را ترک می کنند؟
    چرا رشد مقالات و جذب دانشجو در کارشناسی ، ارشد و دکترا . کاهش داشته است؟
    چرا هیات ممیزه دانشگاه به افراد نخبه ارتقای علمی نمی دهد…
    مطالعات و دستاوردهای نصب توربین بادی و موقعیت یابی و جهات و سرعت وزش باد و تست مقرون به صرفه بودن در گذشته انجام شده و دوباره کاری و صرف هزینه مجدد توسط دانشگاه توجیهی دارد؟

    • جناب سیستان باز هم ادعاهای بی پایه و اساس و مغرضانه جواب همه ی این چراها رو خودتون میدونین نگین نه که دلگیر میشم دلسوز سیستان ن ن ن ن ن ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ !!!!!!!

  11. آقای دکتر اوکاتی یک سرمایه برای استان و بخصوص منطقه سیستان محسوب می شوند. انشاالله همیشه سالم و سلامت باشند. دکتر دوستت داریم.